2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Külföld

Trump: Az Egyesült Államok kész új alapokra helyezni kapcsolatát Észak-Koreával

Az Egyesült Államok kész új alapokra helyezni kapcsolatát Észak-Koreával – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök kedden Szingapúrban Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tartott csúcstalálkozóját követően tartott sajtóértekezletén.

Azt mondta, hogy Kim Dzsong Un beleegyezett egy nagyobb rakétakísérleti telep lerombolásába. Trump beszámolt arról is, hogy véget vetnek az amerikai-dél-koreai hadgyakorlatoknak.


A sajtóértekezlet kezdete előtt a helyszínen lévő újságíróknak bemutattak egy videót, amely előzetes volt a Trump által Kim Dzsong Unnak átadott filmből. Ezen harci repülőgépek és tüzérség látható, mondván a kapcsolatoknak csak két eredménye lehet. Az egyik változatban előrelépnek, a másodikban hátra.

Szó volt emberi jogi kérdésekről

A szingapúri amerikai-északi-koreai csúcstalálkozón szó volt emberi jogi kérdésekről, és ez a jövőben is így lesz – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Donald Trump amerikai elnök, miután találkozott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az amerikai elnök arról is beszámolt, hogy Kim elfogadta meghívását a Fehér Házba, Washingtonba.

Nem sokkal korábban, az ABC hírtelevíziónak adott exkluzív interjúban Trump elismerte, hogy nem most beszélt először Kimmel, telefonon már beszéltek egymással. Ezt az amerikai kormányzat eddig nem árulta el.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek