EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Aktuális

Trump és Orbán telefonon tárgyalt

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a jövő héten foglalja el budapesti állomáshelyét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyalás részleteiről a megbeszélés után Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek elmondta: Trump szerint az új nagykövet, David Cornstein nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására.


Hozzátette, beszéltek a határvédelem fontosságáról és egyetértettek abban is, hogy az az ország, amelyik nem tudja megvédeni saját határát, nem ország többé.

A miniszter tájékoztatása szerint az amerikai elnök biztatta Orbán Viktort, hogy védje erősen a déli határt. Orbán Viktor biztosította az amerikai elnököt arról, hogy Magyarország elkötelezetten folytatja eddigi migrációs politikáját és megvédi Magyarország határait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország számára fontos, hogy az Európai Unió visszanyerje versenyképességét, ugyanis a magyar kivitel kis híján nyolcvan százaléka az EU tagországaiba irányul – mondta Szijjártó Péter.

(MTI/EPA/Michael Reynolds)


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek