EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Sopron

Tündérfesztivál: újra az Erzsébet-kertben

Megújult formában visszaköltözik eredeti helyszínére, az Erzsébet-kertbe a háromnapossá bővült 11. Soproni Tündérfesztivál június 8. és 10. között – hangzott el az eseményt ismertető sajtótájékoztatón a leghűségesebb városban.

Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette: a Tündérfesztivál nyitánya egyúttal azt is jelenti, hogy elkezdődik a 61. Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) rendezvénysorozat. Az ország egyik legrégebbi fesztiválja a SÜH, hiszen 1932 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal rendezik meg a nagyszabású programsorozatot, amely a település kulturális életének zászlóshajója.


Idén három naposra bővül a Tündérfesztivál – jelentették be sajtótájékoztatón
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

A Tündérfesztivál programszervezője, Szekeres Kriszta kiemelte, a rendezvény igazi „sopronikum”, az országban egyedülálló. Erre büszkék, szeretnének továbbra is méltóak maradni a gyökerekhez és tovább öregbíteni ennek a páratlan eseménynek a hírnevét. Ezért is térnek vissza a program bölcsőjét jelentő eredeti helyszínhez, az Erzsébet-kerthez, amely igazi botanikai érték, az ország legrégebbi közparkja.
A Cinderella című pénteki barlangszínházi előadással kezdődik a rendezvény, majd szombaton délelőtt tíz órától egészen este hatig tartanak a különböző programok az Erzsébet-kertben hatvanféle attrakcióval. Ebből kiemelkedik a tizenhárom állomásból álló kincskereső játék, valamint díszvendégként érkezik Gimesi Dóra meséjének hőse, a Csomótündér.
A vasárnapi események középpontjában a családok állnak, a Fő téren és környékén számtalan ilyen tematikájú programot tartanak.

A Tündérfesztivál visszaköltözik az Erzsébet kertbe
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.