EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Sopron

Tündérfesztivál: újra az Erzsébet-kertben

Megújult formában visszaköltözik eredeti helyszínére, az Erzsébet-kertbe a háromnapossá bővült 11. Soproni Tündérfesztivál június 8. és 10. között – hangzott el az eseményt ismertető sajtótájékoztatón a leghűségesebb városban.

Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője bejelentette: a Tündérfesztivál nyitánya egyúttal azt is jelenti, hogy elkezdődik a 61. Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) rendezvénysorozat. Az ország egyik legrégebbi fesztiválja a SÜH, hiszen 1932 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal rendezik meg a nagyszabású programsorozatot, amely a település kulturális életének zászlóshajója.


Idén három naposra bővül a Tündérfesztivál – jelentették be sajtótájékoztatón
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

A Tündérfesztivál programszervezője, Szekeres Kriszta kiemelte, a rendezvény igazi „sopronikum”, az országban egyedülálló. Erre büszkék, szeretnének továbbra is méltóak maradni a gyökerekhez és tovább öregbíteni ennek a páratlan eseménynek a hírnevét. Ezért is térnek vissza a program bölcsőjét jelentő eredeti helyszínhez, az Erzsébet-kerthez, amely igazi botanikai érték, az ország legrégebbi közparkja.
A Cinderella című pénteki barlangszínházi előadással kezdődik a rendezvény, majd szombaton délelőtt tíz órától egészen este hatig tartanak a különböző programok az Erzsébet-kertben hatvanféle attrakcióval. Ebből kiemelkedik a tizenhárom állomásból álló kincskereső játék, valamint díszvendégként érkezik Gimesi Dóra meséjének hőse, a Csomótündér.
A vasárnapi események középpontjában a családok állnak, a Fő téren és környékén számtalan ilyen tematikájú programot tartanak.

A Tündérfesztivál visszaköltözik az Erzsébet kertbe
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.