EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Túszdráma Párizs belvárosában!

Túszejtés történt kedden Párizs belvárosában, hatalmas létszámban vonultak a helyszínre a biztonsági erők. Pár órával a túszdráma után a rendőrök előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg.

A francia hírtelevíziók helyszíni tudósításai szerint a túszejtő egy épületben barikádozta el magát egy belvárosi ház földszintjének belső udvarán, egy informatikai cég irodájában, azt állítva, hogy robbanószerkezet van nála és legalább két túszt ejtett. A rendőrség azt mondta, a férfi azt közölte, hogy az iráni nagykövettel szeretne beszélni.


A BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délután fél négy órakor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol benzint öntött egy férfira és arcon ütötte, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába. Egyes értesülések szerint egy kifele menekülő terhes nőt is megütött.

A rendőrségnek  végül sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, aki azt állította, hogy van egy tettestársa az épületen kívül.

A sűrűn lakott belvárosi kerültben minden üzlet és kávéház bezárt a túszdráma idején.

Kapcsolódó Cikkek