EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Tűzgyújtási tilalom van érvényben

Egy időre elfelejthetjük az erdei szabadtéri szalonnasütést és bográcsozást, ugyanis a meleg időjárásnak köszönhetően tűzgyújtási tilalmat rendelt el a katasztrófavédelem az ország több pontján, köztük Zala megyében, így Egerszegen is.

Ez azt jelenti, hogy az erdőkben és a fásításokban, valamint a tőlük számított kétszáz méteren belül nem engedélyezett az égetés. Szintén tilos tüzet rakni a kijelölt helyeken, a külterületi ingatlanokon, illetve a közutak és vasutak környékén. Az aktuális rendeletről a www.erdotuz.hu oldalon és a katasztrófavédelem honlapján tájékozódhatnak. A korlátozás június 5-étől visszavonásig van érvényben. Az, aki megszegi a jogszabályt, 20 ezer forinttól akár 3 millió forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható – tudtuk meg Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagytól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.