2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Zalaegerszeg

Tűzgyújtási tilalom van érvényben

Egy időre elfelejthetjük az erdei szabadtéri szalonnasütést és bográcsozást, ugyanis a meleg időjárásnak köszönhetően tűzgyújtási tilalmat rendelt el a katasztrófavédelem az ország több pontján, köztük Zala megyében, így Egerszegen is.

Ez azt jelenti, hogy az erdőkben és a fásításokban, valamint a tőlük számított kétszáz méteren belül nem engedélyezett az égetés. Szintén tilos tüzet rakni a kijelölt helyeken, a külterületi ingatlanokon, illetve a közutak és vasutak környékén. Az aktuális rendeletről a www.erdotuz.hu oldalon és a katasztrófavédelem honlapján tájékozódhatnak. A korlátozás június 5-étől visszavonásig van érvényben. Az, aki megszegi a jogszabályt, 20 ezer forinttól akár 3 millió forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható – tudtuk meg Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagytól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.