2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Nagykanizsa

Tűzgyújtási tilalom Zalában

Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a Zala megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területekre. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani.

Ugyanez érvényes a védőterületen belül lévő külterületi ingatlanokra, továbbá a közút és vasút menti fásításokra, s ebben az időszakban a parlag- és gazégetés sem megengedett.


A felelőtlenség jelentős károkat okozhat (Fotó: ZMKI)

A hatóság arra is felhívta az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettacsikket semmiképpen se dobjanak el, azt mindig gondosan oltsák el. A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott kár megtérítésén felül – 20 ezertől hárommillió forintig terjedhet.

A nyári szezonban a figyelmeztetéstől, tiltástól függetlenül Zalában is rendre komoly károkat okoznak a felelőtlen emberek. Előfordul, hogy ilyenkor naponta több tarló- vagy erdőtüzet is meg kell fékezniük a tűzoltóknak. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon lévő térképről tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek