EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Tűzgyújtási tilalom Zalában

Általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a Zala megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területekre. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos tüzet gyújtani.

Ugyanez érvényes a védőterületen belül lévő külterületi ingatlanokra, továbbá a közút és vasút menti fásításokra, s ebben az időszakban a parlag- és gazégetés sem megengedett.


A felelőtlenség jelentős károkat okozhat (Fotó: ZMKI)

A hatóság arra is felhívta az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettacsikket semmiképpen se dobjanak el, azt mindig gondosan oltsák el. A tűzvédelmi korlátozások megszegése bírsággal sújtható, amely – az okozott kár megtérítésén felül – 20 ezertől hárommillió forintig terjedhet.

A nyári szezonban a figyelmeztetéstől, tiltástól függetlenül Zalában is rendre komoly károkat okoznak a felelőtlen emberek. Előfordul, hogy ilyenkor naponta több tarló- vagy erdőtüzet is meg kell fékezniük a tűzoltóknak. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon lévő térképről tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.