EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Hódmezővásárhely

Tűzugró időutazók

Hat hódmezővásárhelyi intézmény tárta szélesre kapuit az év legrövidebb éjszakáján. A Múzeumok Éjszakája nevet viselő országos rendezvényhez csatlakozott a Tornyai János Múzeum, az Emlékpont, az Alföldi Galéria, a Tájház, valamint a szerb ortodox templom és a Szentháromság-plébániatemplom is.

A szervezők a feladatokat és a programokat az időutazás tematikája köré építették fel, így az őskori leletek kiásásától kezdve, akár a jövő nemzedékeinek is üzenhettek a részvevők. A nyári időszámítást szimbolizáló ünnepet, azaz Szent Iván éjszakáját Hódmezővásárhelyen is méltó módon ünnepelték, mivel a Népművészeti Tájháznál rakott tüzet 2018-ban igazi időutazók ugrották át.

Tűzugrással zárult Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.