2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Tűzugró időutazók

Hat hódmezővásárhelyi intézmény tárta szélesre kapuit az év legrövidebb éjszakáján. A Múzeumok Éjszakája nevet viselő országos rendezvényhez csatlakozott a Tornyai János Múzeum, az Emlékpont, az Alföldi Galéria, a Tájház, valamint a szerb ortodox templom és a Szentháromság-plébániatemplom is.

A szervezők a feladatokat és a programokat az időutazás tematikája köré építették fel, így az őskori leletek kiásásától kezdve, akár a jövő nemzedékeinek is üzenhettek a részvevők. A nyári időszámítást szimbolizáló ünnepet, azaz Szent Iván éjszakáját Hódmezővásárhelyen is méltó módon ünnepelték, mivel a Népművészeti Tájháznál rakott tüzet 2018-ban igazi időutazók ugrották át.

Tűzugrással zárult Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakája.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.