EUR: 322,28 Ft
CHF: 285,64 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Belföld

Ügynökmúltja lehetett a jobbikos Radnainak

A Jobbik kommunikációs igazgatójának, Radnai Lászlónak az ügynökmúltját kutatják a Toroczkai László vezette szakadárok – értesült a Ripost. A bulvárlap emlékeztet: Radnai a kommunista titkosszolgálatok egyik fedőcégeként szolgáló Chemolimpexnél kezdte igencsak gyors karrierjét.

Kikérik az Ál­lam­biz­ton­sági Le­vél­tár­ból a Job­bik kom­mu­ni­ká­ciós igaz­ga­tó­já­ra, Rad­nai Lász­ló­ra vonatkozó iratokat Toroczkai Lászlóék – állítja a Ripost. A lap internetes oldala közölt egy videót a párt tisztújító kongresszusáról, amelyen az elnökválasztást később 46 százalékkal elveszítő Toroczkai László arról beszél, hogyan tette tönkre a párt kommunikációját Radnai László, aki Vona Gábor bukott pártelnökkel ellentétben még csak nem is vállalt felelősséget a Jobbik választási kudarcáért, hiszen továbbra is ő irányítja a jobbikos médiagépezetet.


Radnai a Chemolimpexben és a Jobbikban is gyors karriert futott be Fotó: Ripost

– Ezek a tanácsadók nem ismerik a magyar valóságot, csak a belpesti, belbudai kávéházak és romkocsmák világát – utalt Radnaira és társaira elnökjelölti beszédében Toroczkai, aki szerint „így soha nem fogunk választást nyerni”. Hozzátette: Radnai olyan stratégiai döntéseket hozott, amiről ő alelnökként csak a tévéből értesült és Radnai tiltatta ki az ásotthalmi polgármestert a párt fő kommunikációs csatornáiról, így a Simicska-féle Hír Tv-ből is.

Toroczkai a felvételen arról is beszélt, hogy Radnait szerinte úgy „küldték a pártba” és feladatot teljesít, így nem meglepő, hogy Radnai múltjának sötét időszakát vizsgálják Toroczkaiék. Radnai ugyanis mindössze 21 éves volt, amikor diploma nélkül kinevezték a kommunista titkosszolgálatok egyik közismert fedőcége, a Chemolimpex osztályvezetőjévé. Márpedig ebben a cégben csak „megbízható elvtársak” vállalhattak bármilyen szerepet, így érdekes kérdés, hogy milyen kiemelkedő kvalitások miatt került egy 21 éves fiatalember az exportosztály vezetői székébe.


Toroczkai a tisztújító kongresszuson is firtatta Radnai kártékony tevékenységét Fotó: Mészáros Diána

A Ripost szerint Toroczkaiéknak jogszerűen nem lesz egyszerű megszerezni az iratokat, a lap úgy tudja, hogy éppen ezért a Mi Hazánk Mozgalomhoz kötődő kiugrott jobbikosok egyéb források és tanúk után kutatnak, amelyek segíthetnek „lebuktatni a Jobbik árulóját”.

Kongresszusi beszéd

Lassan egy hónapja várok arra, hogy kiadják a Jobbik viharos tisztújító kongresszusán elhangzott beszédemet, ha már Vona Gábor nyilvánosságra hozta az övét. Válaszra sem méltattak. Szerencsére azonban egy küldött felvette a beszédet, így – ha nem is tökéletes minőségben -, de közzé tudom tenni. Íme…

Gepostet von Toroczkai László am Freitag, 8. Juni 2018

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek