EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szombathely

Új ágyakat kapott a kórház

Nyolcvan elektronikusan mozgatható, multifunkcionális ápolási ágyat, 12 intenzív ágyat, valamint a hozzájuk tartozó infúziós állványokat, matracokat és kórházi textíliákat kapott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház.

Az új ágyakban könnyebb a gyógyulás Fotó: CSG

Az új eszközök jelentősen megkönnyítik az ápolók munkáját, és jobb körülményeket biztosítanak a betegeknek. A belgyógyászati osztályokra, az általános sebészetre, az idegsebészeti, az ortopédiai, a neurológiai és a sürgősségi osztályra is került a modern ágyakból. Prof. dr. Nagy Lajos kórházigazgató elmondta: fontosnak tartják az ápolóképzést is, ezért elindították az ápolói életpályamodellt, továbbá a közeljövőben húszlakásos nővérotthont alakítanak ki.


– A jövő évi költségvetésben több mint 100 milliárd forinttal többet szán a kormány az egészségügyre – hangsúlyozta dr. Hende Csaba, a parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. Dr. Puskás Tivadar polgármester úgy fogalmazott: az ápolók vannak közvetlen kapcsolatban a betegekkel, az ő munkájuk határozza meg a gyógyulás lehetőségét, esélyét.

Elektronikusan mozgatható az új ágy Fotó: CSG

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását, ezért két projekt keretében országosan összesen 16,5 milliárd forintot fordít erre a területre. Mintegy nyolcmilliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, és további 8,5 milliárd forintból nővérszállókat alakítanak ki és tesznek rendbe 2020 első negyedévének végére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.