EUR: 323,47 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szombathely

Új ágyakat kapott a kórház

Nyolcvan elektronikusan mozgatható, multifunkcionális ápolási ágyat, 12 intenzív ágyat, valamint a hozzájuk tartozó infúziós állványokat, matracokat és kórházi textíliákat kapott a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház.

Az új ágyakban könnyebb a gyógyulás Fotó: CSG

Az új eszközök jelentősen megkönnyítik az ápolók munkáját, és jobb körülményeket biztosítanak a betegeknek. A belgyógyászati osztályokra, az általános sebészetre, az idegsebészeti, az ortopédiai, a neurológiai és a sürgősségi osztályra is került a modern ágyakból. Prof. dr. Nagy Lajos kórházigazgató elmondta: fontosnak tartják az ápolóképzést is, ezért elindították az ápolói életpályamodellt, továbbá a közeljövőben húszlakásos nővérotthont alakítanak ki.


– A jövő évi költségvetésben több mint 100 milliárd forinttal többet szán a kormány az egészségügyre – hangsúlyozta dr. Hende Csaba, a parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője. Dr. Puskás Tivadar polgármester úgy fogalmazott: az ápolók vannak közvetlen kapcsolatban a betegekkel, az ő munkájuk határozza meg a gyógyulás lehetőségét, esélyét.

Elektronikusan mozgatható az új ágy Fotó: CSG

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kiemelten fontosnak tartja az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítását, ezért két projekt keretében országosan összesen 16,5 milliárd forintot fordít erre a területre. Mintegy nyolcmilliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, és további 8,5 milliárd forintból nővérszállókat alakítanak ki és tesznek rendbe 2020 első negyedévének végére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.