EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,31 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Dunaújváros

Új autó a katasztrófavédelemnél

Egy terepjárót adtak át a közelmúltban a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságon. A jármű a  tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységek ellátásához szükséges valamennyi felszereléssel rendelkezik.

A Volkswagen Amarok típusú terepjáró átadási eseményén részt vett Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató, valamint dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Mint azt a sajtónak küldött beszámolóból megtudtuk, a jármű felépítményét, vagyis a málhateret speciálisan a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) feladataihoz illeszkedve, egyedi tervezéssel alakították ki. A terepjárót új, modern felszerelésekkel állítja készenlétbe a katasztrófavédelem, megtalálható rajta egyebek mellett egy kilencliteres habbal oltó tűzoltó készülék, légzőkészülék tartalék palackokkal és légzőálarccal, Tyvek egyszer használatos védőruhák, vegyszerálló gumikesztyűk, hőkamera, gázérzékelő műszer, állványos LED-lámpa, tűzvizsgálathoz szükséges szerszámok, tasakok, lapátok, kapacs, feszítővas, úgynevezett Force balta, univerzális csuklós létra, valamint forgalomterelő kúp és kordonszalag.


A Volkswagen terepjáró minden szükséges felszereléssel rendelkezik (fotó: Katasztrófavédelem)

A KMSZ a katasztrófavédelem gyors reagálású készenléti egysége, amely egyebek mellett a nagyobb káresemények felszámolását segíti, növeli a beavatkozások hatékonyságát, valamint ellátja a kiképzések szakmai felügyeletét – tudtuk meg a katasztrófavédelem sajtóközleményéből.

Kapcsolódó Cikkek