EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Dunaújváros

Új autó a katasztrófavédelemnél

Egy terepjárót adtak át a közelmúltban a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóságon. A jármű a  tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységek ellátásához szükséges valamennyi felszereléssel rendelkezik.

A Volkswagen Amarok típusú terepjáró átadási eseményén részt vett Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató, valamint dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Mint azt a sajtónak küldött beszámolóból megtudtuk, a jármű felépítményét, vagyis a málhateret speciálisan a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat (KMSZ) feladataihoz illeszkedve, egyedi tervezéssel alakították ki. A terepjárót új, modern felszerelésekkel állítja készenlétbe a katasztrófavédelem, megtalálható rajta egyebek mellett egy kilencliteres habbal oltó tűzoltó készülék, légzőkészülék tartalék palackokkal és légzőálarccal, Tyvek egyszer használatos védőruhák, vegyszerálló gumikesztyűk, hőkamera, gázérzékelő műszer, állványos LED-lámpa, tűzvizsgálathoz szükséges szerszámok, tasakok, lapátok, kapacs, feszítővas, úgynevezett Force balta, univerzális csuklós létra, valamint forgalomterelő kúp és kordonszalag.


A Volkswagen terepjáró minden szükséges felszereléssel rendelkezik (fotó: Katasztrófavédelem)

A KMSZ a katasztrófavédelem gyors reagálású készenléti egysége, amely egyebek mellett a nagyobb káresemények felszámolását segíti, növeli a beavatkozások hatékonyságát, valamint ellátja a kiképzések szakmai felügyeletét – tudtuk meg a katasztrófavédelem sajtóközleményéből.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.