EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Új elnök a megyei közgyűlés élén

Új elnököt volt kénytelen választani a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés azt követően, hogy április 8-án az addigi vezető, Kovács Sándor országgyűlési képviselői mandátumhoz jutott. A közgyűlés személyi állományában azonban nem ez az egyetlen változás.

Kovács Sándor május 7-i hatállyal mondott le, ő a közgyűlés június 7-i ülésén elköszönt képviselőtársaitól. Beszédében kiemelte, hogy a rendszerváltozás után példa nélküli 12 év adatott meg számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésben – négy évig alelnökként, majd nyolc évig elnökként. Kovács Sándor helyére Vida Tamás, Túrkeve jelenlegi polgármestere szerzett mandátumot. Az új képviselő az ülés elején letette esküjét. Vida Tamást egyúttal a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság tagjává és tanácsnokká is választották.


Piroska Miklósnak (balra) gratulált a lemondott Berec Zsolt

Az új elnököt, Piroska Miklóst 15 igen és egy tartózkodás mellett választották meg. A 40 éves, közgazdász végzettségű politikus 2015 júliusától volt a közgyűlés alelnöke. Székfoglalójában kiemelte: „Munkám során, vezetőként mindig a csapatszellemben, a csapatmunkában hittem. A kunokat konok, a jászokat makacs embernek ismerik. Azt gondolom, hogy ezek a jelzők nélkülözhetetlenek a sikeres munkához. A ciklusból hátralévő szűk másfél évben – a folytonosság híveként – az eddigi munkamódszereken nem kívánok változtatni.”

Vida Tamás (jobbra) átvette megbízólevelét dr. Gulyás Zoltántól, a Területi Választási Bizottság elnökétől

A közgyűlés alelnöke, Berec Zsolt június 16-i hatállyal lemondott tisztségéről, őt Fehér Petra váltja. A 36 éves, közgazdász végzettségű politikus 2014 óta tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek.

Fehér Petra is letette a hivatali esküt

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.