EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szolnok

Új elnök a megyei közgyűlés élén

Új elnököt volt kénytelen választani a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés azt követően, hogy április 8-án az addigi vezető, Kovács Sándor országgyűlési képviselői mandátumhoz jutott. A közgyűlés személyi állományában azonban nem ez az egyetlen változás.

Kovács Sándor május 7-i hatállyal mondott le, ő a közgyűlés június 7-i ülésén elköszönt képviselőtársaitól. Beszédében kiemelte, hogy a rendszerváltozás után példa nélküli 12 év adatott meg számára a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésben – négy évig alelnökként, majd nyolc évig elnökként. Kovács Sándor helyére Vida Tamás, Túrkeve jelenlegi polgármestere szerzett mandátumot. Az új képviselő az ülés elején letette esküjét. Vida Tamást egyúttal a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság tagjává és tanácsnokká is választották.


Piroska Miklósnak (balra) gratulált a lemondott Berec Zsolt

Az új elnököt, Piroska Miklóst 15 igen és egy tartózkodás mellett választották meg. A 40 éves, közgazdász végzettségű politikus 2015 júliusától volt a közgyűlés alelnöke. Székfoglalójában kiemelte: „Munkám során, vezetőként mindig a csapatszellemben, a csapatmunkában hittem. A kunokat konok, a jászokat makacs embernek ismerik. Azt gondolom, hogy ezek a jelzők nélkülözhetetlenek a sikeres munkához. A ciklusból hátralévő szűk másfél évben – a folytonosság híveként – az eddigi munkamódszereken nem kívánok változtatni.”

Vida Tamás (jobbra) átvette megbízólevelét dr. Gulyás Zoltántól, a Területi Választási Bizottság elnökétől

A közgyűlés alelnöke, Berec Zsolt június 16-i hatállyal lemondott tisztségéről, őt Fehér Petra váltja. A 36 éves, közgazdász végzettségű politikus 2014 óta tagja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlésnek.

Fehér Petra is letette a hivatali esküt

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.