EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Győr

Új jövevények az állatkertben

A Xantus János Állatkert igazán eseménydús időszakot tudhat maga mögött, hiszen több apróság is született a közelmúltban: mókusmajom, tündéri albínó kenguru és huszármajomkölyök is érkezett a többiek közé.

A kiskenguru egyelőre még zseblakó, de már gyakran látni, hiszen egyre többször hagyja ott a mamáját és ismerkedik a környezetével. A kölykök általában kilenc hónapig az erszényben maradnak, ezért is nehéz meghatározni egy kenguru korát. A győri csöppséget április végén vették észre először.


A kiskenguru anyukája mellett érzi magát teljes biztonságban
Fotó: Xantus Állatkert

Üdvözölhettek egy apró mókusmajmot is, amely még csak pár hetes, mégis elég nagynak tűnhet az anyukája hátán. Nem véletlen, hiszen a mókusmajmok újszülöttjei az anyaállat méretéhez képest nagyok, arányaiban majdnem akkorák, mint a csecsemők az emberekhez viszonyítva.

Még egy jó hír, hogy a dámszarvasoknál is megszülettek az idei borjak. Anyjuk féltő gonddal neveli őket. Általában május végén, június elején ellik a nőstények a borjaikat, amelyeket a gímszarvashoz hasonlóan gondoznak. Az első napokban a rejtekhelyen hagyja őket az anyjuk. A borjú többhetes szoptatás után áll át a növényi táplálékra. A borjak pettyes szőrzete többnyire egész életükön át megmarad. A fiatal állat hamarosan csak méretében különbözik a nőstényektől. A dámszarvas hosszúra nyúlt, lapátszerű agancsa jelentősen különbözik minden más szarvasétól.

A kölykök általában kilenc hónapig az erszényben maradnak.
Fotó: Xantus Állatkert

Aki szeretne kikapcsolódni, látogasson el a győri állatkertbe, s ha szerencséje van, az új jövevényeket is megpillanthatja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.