EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,06 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szolnok

Új korszak kezdődik a Dózsánál

Alig ért véget a vízipólós klubidény, máris megindult a játékoskeringő a csapatok között. A Szolnoknál nagy változás kezdődött azok után, hogy az együttes második lett a magyar bajnokságban, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében pedig az ötödik.

A legnagyobb horderejű hír múlt hét kedden látott napvilágot: a klubvezetés úgy döntött, nem hosszabbítja meg Cseh Sándor szezon végén lejáró szerződését. Az ezer szállal Szolnokhoz kötődő tréner egy évtized után kénytelen búcsút inteni a Tisza partjának, holott tagadhatatlanul ő a gárda történetének legsikeresebb szakvezetője. De szavak helyett a számok jobban alátámasztják az előbbi mondatot: sorozatban három magyar bajnoki és három Magyar Kupa-, egy Bajnokok Ligája-győzelem és egy bronzérem, illetve egy LEN Európai Szuperkupa fémjelzi a páratlan eredménysort. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa-Közgép tulajdonosi alapítványának alapítója közleményében azt írta: „Úgy gondolom – mint a céhes legényeknek – nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!”


A klub egyik ikonja, a szerb Zivko Gocic váltja Cseh Sándort. Gocic ezúttal már a medence széléről diktálja a játékot
MTI Fotó: Bugány János

Már azt is tudni lehet, ki pótolja Cseh Sándort. Nem lesz ismeretlen a név, hiszen a klub egyik ikonja, a szerb Zivko Gocic kötött hároméves szerződést a csapattal. Az olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok klasszis feladata lesz Nyerges Zsolt megfogalmazása szerint –, hogy visszahozza azt a szellemiséget, ami az utóbbi időben a Szolnokot jellemezte.

Angyal Dániel (fehér sapkában) Egerből igazol át Szolnokra
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Nem csak a medence partján történtek változások, hiszen játékosfronton is elkezdődött a csapatépítés. A Ferencváros ismételten elővette azt a taktikát, amelyet korábban alkalmazott: nagy bevásárlást tartott a Vízilabda Arénában. Annak idején a Dózsa játékosállományának közel felét magukhoz édesgették, idén „megelégedtek” Mezei Tamás és Aaron Younger játékjogával. Őket rögtön három friss emberrel pótolják: Dubrovnikból érkezik a szerbek üdvöskéje, Viktor Rasovic, a Partizan Belgrádból jön a szintén szerb Djordje Lazic, valamint Egerből Angyal Dániel teszi át székhelyét Szolnokra.


Kíváncsian várjuk, megvalósulnak-e a kitűzött célok. Addig is: hajrá Szolnok!

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.