2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szolnok

Új korszak kezdődik a Dózsánál

Alig ért véget a vízipólós klubidény, máris megindult a játékoskeringő a csapatok között. A Szolnoknál nagy változás kezdődött azok után, hogy az együttes második lett a magyar bajnokságban, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében pedig az ötödik.

A legnagyobb horderejű hír múlt hét kedden látott napvilágot: a klubvezetés úgy döntött, nem hosszabbítja meg Cseh Sándor szezon végén lejáró szerződését. Az ezer szállal Szolnokhoz kötődő tréner egy évtized után kénytelen búcsút inteni a Tisza partjának, holott tagadhatatlanul ő a gárda történetének legsikeresebb szakvezetője. De szavak helyett a számok jobban alátámasztják az előbbi mondatot: sorozatban három magyar bajnoki és három Magyar Kupa-, egy Bajnokok Ligája-győzelem és egy bronzérem, illetve egy LEN Európai Szuperkupa fémjelzi a páratlan eredménysort. Nyerges Zsolt, a Szolnoki Dózsa-Közgép tulajdonosi alapítványának alapítója közleményében azt írta: „Úgy gondolom – mint a céhes legényeknek – nem árt, ha útra kel, és más helyeken is kipróbálja magát. Biztos vagyok benne, hogy új tapasztalatok és energiák birtokában lesz még ő a Szolnok edzője!”


A klub egyik ikonja, a szerb Zivko Gocic váltja Cseh Sándort. Gocic ezúttal már a medence széléről diktálja a játékot
MTI Fotó: Bugány János

Már azt is tudni lehet, ki pótolja Cseh Sándort. Nem lesz ismeretlen a név, hiszen a klub egyik ikonja, a szerb Zivko Gocic kötött hároméves szerződést a csapattal. Az olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok klasszis feladata lesz Nyerges Zsolt megfogalmazása szerint –, hogy visszahozza azt a szellemiséget, ami az utóbbi időben a Szolnokot jellemezte.

Angyal Dániel (fehér sapkában) Egerből igazol át Szolnokra
MTI Fotó: Ujvári Sándor

 

Nem csak a medence partján történtek változások, hiszen játékosfronton is elkezdődött a csapatépítés. A Ferencváros ismételten elővette azt a taktikát, amelyet korábban alkalmazott: nagy bevásárlást tartott a Vízilabda Arénában. Annak idején a Dózsa játékosállományának közel felét magukhoz édesgették, idén „megelégedtek” Mezei Tamás és Aaron Younger játékjogával. Őket rögtön három friss emberrel pótolják: Dubrovnikból érkezik a szerbek üdvöskéje, Viktor Rasovic, a Partizan Belgrádból jön a szintén szerb Djordje Lazic, valamint Egerből Angyal Dániel teszi át székhelyét Szolnokra.


Kíváncsian várjuk, megvalósulnak-e a kitűzött célok. Addig is: hajrá Szolnok!

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.