2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Egyéb Kecskemét

Új óvoda és bölcsőde épül Helvécián

Mintegy 367 millió forintos állami támogatásból és 280 millió forint önerőből épül új óvoda és bölcsőde Helvécián. Az épületkomplexum alapkövét csütörtökön rakták le. Helvécia nagyközség, illetve a környező települések vezetői és a projektben részt vevők mellett az ünnepi eseményen részt vett dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott, Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere.

Balogh Károly, Helvécia polgármestere mutatta be a projektet. Elmondta, ilyen nagy volumenű fejlesztés nagyon régóta nem történt a településen. A 367 millió forintos állami támogatásból és 280 millió forint önerőből megvalósuló pályázatnak köszönhetően Helvécián egy négycsoportos, száz férőhelyes óvoda és egy háromcsoportos, harminchat férőhelyes bölcsőde épül.


– Ez a fejlesztés üzenet, hogy a település töretlenül fejlődik, az itt élők jól érzik magukat, és a jövőjüket is itt képzelik el – mondta a polgármester.

Balogh Károly polgármester, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott és Zsigó Ferenc ügyvezető együtt helyezték el az időkapszulát

Kiemelte: az, hogy Helvécián bölcsőde létesül, lehetőséget biztosít a kisgyermekes anyukáknak, hogy visszatérjenek a munkába. Az pedig, hogy egyre több óvodás van a nagyközségben, azt mutatja, hogy a településen élők száma nő, egyrészt az itt lakóknak, másrészt pedig az ideköltöző családoknak köszönhetően.


A Helvéciai Napvirág Óvoda Kerekerdő Tagóvodájának gyermekei tehát kiköltöznek a ma még óvodaként funkcionáló épületből, amely egy év múlva már egészségügyi centrumként működik tovább, védőnői szolgálattal, orvosi és fogorvosi rendelőkkel.

Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő elmondta, Helvécia fejlődése jól példázza, hogy a vidéki települések élhető, fejlődő közösségek lehetnek, ami a nemzet alapját adhatja. Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke pedig azt emelte ki, hogy a születő gyermekek száma egy település vezetőségének képességeiről árulkodhat. Ahol nő a gyermekszám, azon a helyen valószínűleg jó élni.

Az óvodai és bölcsődei épületkomplexum ünnepélyes alapkőletételét a helvéciai óvodák gyermekeinek műsora színesítette, majd Balogh Károly polgármester, dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő, Kovács Ernő kormánymegbízott és Zsigó Ferenc ügyvezető elhelyezte a kapszulában a dokumentációt, majd a kivitelező cég képviselőinek segítségével elhelyezték az alapkövet a leendő épületegyüttesnek helyet adó területen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnep könyvekkel

  Ünnep könyvekkel

  Könyvkereső játék előzte meg Belváros közösségi könyvtárának megnyitását – ebben örömmel vettek részt a kerületben élők.

 • Nemcsak ütni tudnak, hanem ásni is

  Nemcsak ütni tudnak, hanem ásni is

  A női NB II-es röplabdabajnokság legutóbbi fordulójában, a Közép csoportban ötszettes küzdelmes mérkőzésen győzött a Delta RSE Érd a Közgáz vendégeként.

 • Megidézték az eszkimó kultúrát

  Megidézték az eszkimó kultúrát

  Fából tárgyat kalákából! Igen! Sőt, a Cserepesházban zajló Családi Barkács Körben még az eszkimó kultúrát is próbálták megidézni akkor, amikor fából készítettek játékokat.