EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Tatabánya

Új telephely az új buszparknak

A városi tömegközlekedés megújítása fontos mérföldkőhöz ért: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás nemcsak a buszflotta megújítását jelenti, hanem az infrastruktúra fejlesztését is.

Új telephely épül a vadonatúj tatabányai buszparknak. Az új telephely az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen épül meg. A közösségi közlekedés fejlesztésére a kormány ötmilliárd forintos támogatást adott.


Schmidt Csaba polgármester (balra) a T-Busz vezetőségével

Az új telephely 42 autóbusz tárolására lesz majd alkalmas.

A telephely létrehozásáról szóló helyszíni sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester kiemelte: lényeges lépés a saját forgalomirányítási központ kialakítása. Mint elmondta, az itteni terület tökéletes erre a célra, ráadásul logisztikailag is kedvező helyen fekszik. Bencsik János országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy barnamezős beruházásról van szó, vagyis nem a városi zöldterületek rovására alakítják ki az új telephelyet. Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezető igazgatója szerint az új telephely elhelyezkedése több szempontból is előnyös: minden irányból jól megközelíthető a terület, ráadásul közlekedési szempontból központi helyen van. Az is lényeges szempont, hogy a közvetlen közelében nincsenek lakóházak, így a cég munkatársai senkit nem zavarva végezhetik a fontos háttérmunkákat.

Az új telephely, amelynek kialakítását a Geotech Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. végzi, 42 autóbusz tárolására lesz alkalmas. A telephelyen a T-Busz belső kiszolgálását végzik. Innen indulnak a járatok, itt történik a karbantartás és a műszaki ellenőrzés, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.