EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,39 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Tatabánya

Új telephely az új buszparknak

A városi tömegközlekedés megújítása fontos mérföldkőhöz ért: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás nemcsak a buszflotta megújítását jelenti, hanem az infrastruktúra fejlesztését is.

Új telephely épül a vadonatúj tatabányai buszparknak. Az új telephely az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen épül meg. A közösségi közlekedés fejlesztésére a kormány ötmilliárd forintos támogatást adott.


Schmidt Csaba polgármester (balra) a T-Busz vezetőségével

Az új telephely 42 autóbusz tárolására lesz majd alkalmas.

A telephely létrehozásáról szóló helyszíni sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester kiemelte: lényeges lépés a saját forgalomirányítási központ kialakítása. Mint elmondta, az itteni terület tökéletes erre a célra, ráadásul logisztikailag is kedvező helyen fekszik. Bencsik János országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy barnamezős beruházásról van szó, vagyis nem a városi zöldterületek rovására alakítják ki az új telephelyet. Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezető igazgatója szerint az új telephely elhelyezkedése több szempontból is előnyös: minden irányból jól megközelíthető a terület, ráadásul közlekedési szempontból központi helyen van. Az is lényeges szempont, hogy a közvetlen közelében nincsenek lakóházak, így a cég munkatársai senkit nem zavarva végezhetik a fontos háttérmunkákat.

Az új telephely, amelynek kialakítását a Geotech Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. végzi, 42 autóbusz tárolására lesz alkalmas. A telephelyen a T-Busz belső kiszolgálását végzik. Innen indulnak a járatok, itt történik a karbantartás és a műszaki ellenőrzés, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.