EUR: 323,01 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

PR

Újabb milliárdos hazai nyeremény született az Eurojackpoton

Ez aztán a szerencse! Egy kisebb vagyont nyert egy honfitársunk az Eurojackpoton, méghozzá úgy, hogy még csak nem is lett telitalálatosa. A kihúzott 5+2 számból 5+1-et talált el és mindezért közel 1,5 milliárd forintot zsebel be.

Igazán szerencsésnek tarthatja magát az a hazai Eurojackpot-játékos, akinek a múlt pénteken 5+1 találata volt: a magyarországi lottójátékok modern kori történetében soha nem nyert senki ekkora összeget úgy, hogy még csak telitalálatosa sem volt. Hihetetlen szerencséjéhez persze az is hozzájárult, hogy az Eurojackpot heti főnyereménye a múlt héten elérte a 90 millió eurót, azaz a több mint 27 milliárd forintot, ami nemcsak az Eurojackpot, de a hazai lottójátékok tekintetében is az elérhető legnagyobb főnyereménynek számít.


Magyarország Csehországgal és Szlovákiával egy időben, 2014-ben csatlakozott az Eurojackpot forgalmazásához. Az Európát átívelő játék a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvend az itthoni játékosok körében, hiszen már bevezetése óta minden évben született 5+1-es magyar találat, de ez idáig általában bruttó félmillió eurós, azaz több mint 150 millió forintos nyereményt jelentett a szerencséseknek.

Közel másfél éve, 2017 februárjában viszont az 5+2-es telitalálatot is sikerült egy magyar játékosnak eltalálnia, amikor is a modern kori magyar lottótörténelemben elért legnagyobb főnyeremény, bruttó 22,5 millió euró, vagyis 5,9 milliárd forint talált gazdára.


Azt most még csak találgathatjuk, hogy Magyarország legújabb Eurojackpot-lottómilliárdosa mihez kezd mesés főnyereményével. A Szerencsejáték Zrt. legutóbbi felméréseiből viszont kiderül: milliárdos nyeremény esetén a hazai válaszadók több mint fele leginkább álmai ingatlanára költene. Tíz magyarból hat pedig biztosan kilépne a munkahelyéről, de számosan vannak azok, akik saját vállalkozásba kezdenének. És azt is tudjuk: Eurojackpot-milliárdosként a magyarok igazán jószívűnek bizonyulnának: a megkérdezett játékosok mintegy háromnegyede családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna.

Az Eurojackpot főnyereménye ezen a héten is több mint 27 milliárd forint: ha folytatódik a hazai lottójátékosok mázlija, lehet, hogy újabb magyar telitalálatot ünnepelhetünk a most pénteki sorsolás után?

Aki mer, az nyer!

A 2018-as év idáig különösen szerencsésnek bizonyult a hazai lottójátékok kedvelői számára: az év első 23 hete során már 800 lottómilliomos és 3 lottómilliárdos mondhat hálát Fortunának és persze magának is mázlijáért! Ez év eddigi legnagyobb telitalálatát egy szerencsés honfitársunk a 22. héten az Ötöslottón érte el, 1,6 milliárd forint ütötte a markát…

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.