EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XIV.kerület

Újabb parkolási övezeteket vezetnek be

A Fővárosi Közgyűlés  rendeletmódosításával új parkolási fizetőövezeteket alakítanak ki Zuglóban, de az állatkertnél csökkennek a parkolási díjak.

A határozat szerint a kerületi önkormányzat javaslatára parkolási díjat vezetnek be a Mexikói út–Kacsóh Pongrác út–Kassai tér–Szikszó park–Lőcsei út–Telepes utca–Fűrész utca–Csömöri út–Lőcsei út–Bosnyák utca–Fűrész utca–Szugló utca–Lőcsei út–Egressy út–Nagy Lajos király útja–Thököly út által határolt területen is.

Egyre több helyen kell fizetni a parkolásért ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója javaslatát elfogadva a közgyűlés az Állatkerti körúton a várakozás díj csökkentéséről döntött. Ezek szerint az Állatkerti körúton a ligeti főszezonban óránként 265 forintot, a holtszezonban óránként 175 forintot kell majd fizetni a parkolásért. Továbbá a Városliget teljes területére óránként 350 forintos parkolási díj bevezetéséről is döntöttek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.