EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Zalaegerszeg

Újra fókuszban: megújul a munkásszálló

Hatszázmillió forintos beruházással újra munkásszálló létesül Zalaegerszegen, amelyre nagy az igény a munkáltatók és munkavállalók részéről is. A 180 férőhelyes, modern, a XXI. század elvárásainak megfelelő objektum megvalósítását 360 millió forinttal támogatja az állam.

Alig egy hónapja készült el a Flex új üzemcsarnoka, bővít az ADA és az Edelman nyomda, csak ezek a cégek 250 munkást keresnek Zalaegerszegre. Folyamatosak a fejlesztések a városban, évek óta munkaerőhiánnyal küzdenek a zalai megyeszékhelyen, ezt enyhítendő, munkásszálló építésébe kezdett az önkormányzat. Balaicz Zoltán polgármester szerint az elmúlt években összesen 4000 új munkahely jött létre, míg a regisztrált álláskeresők száma 2,7 százalékra csökkent a városban. Mivel a cégek jelezték, hogy a jövőben újabb beruházások várhatók, ezért az önkormányzat elgondolkodott azon, hogy milyen módon tudja a jelenlegi munkaerőhiány közepette a dolgozni vágyókat Zalaegerszegre csábítani. A polgármester szerint mindennek több megoldási lehetősége van. Többek között erősíteni a képzést és az oktatást, mindemellett különböző foglalkoztatási fórumokat indítottak el, hamarosan pedig egy duális képzőközpont indul. E csomag részeként fontosnak tartották a munkásszálló létrejöttét. Nem új a gondolat, hiszen az új szálló egy olyan épület átalakításával jön létre, amely az 1980-as években ugyanezt a célt szolgálta. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy modern, komfortos szálláshelyekkel bevonzhatók a munkavállalók a cégek számára, hogy akik nem itt élnek, de itt szeretnének dolgozni, lehetőséget kapjanak. A felújítás néhány hete kezdődött, a befejezést december közepére ígéri a kivitelező Szabau Invest Kft. Elsősorban statikával, villanyszereléssel, gépészettel kapcsolatos bontási munkákat végeznek folyamatosan, de megindult a külső homlokzati hőszigetelés is, mindamellett az épület energetikai fejlesztésre is szorul. A visszajelzések azt mutatják, hogy a zalaegerszegi munkásszálló iránt nagy az érdeklődés, eddig négy vállalkozás jelezte igényét a szálláshelyekre. Az épület jó ideje üresen állt, csúfította a városképet, most végre megszépülve, felújítva visszakaphatja eredeti funkcióját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.