2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Újra itt az életed leghosszabb 7 kilométere!

A Brutálfutás  összképében inkább hasonlít a katonai kiképzés és egy akadályverseny keverékére, mint sem egy hagyományos futóversenyre. Ennek ellenére vagy éppen ezért nagyon népszerű a futók körében, jó előre feltöltik a futamok létszámkereteit! A Budapest Sportiroda  június 16-án vasárnap 9-től rendezi a Brutálfutás 7.0-t, Nyáregyházán.

Ez alatt az akadály alatt bizony át kell úszni! ( Fotó: Sáfár Tibor)

A helyszín eleve különleges, egy épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágnak neki ennek a “felnőtt játszótérnek”, részben a brutális vonalvezetésű pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül, ahol a futóknak valóban extra akadályokat kell leküzdeniük.


Itt valóban mindenki alámerül a pocsolyában, mindenki dagonyázik és így lépve ki a mindennapok komfortzónájából. Mint a boldog gyermekkorban, most itt is újra “malacként”érhet célba minden induló. Kikerülhetetlenül! Még hogy ne lehetne átszellemülni ezen a pályán?

Mocsaras lejtők, meredek, sáros emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag/faléc alatt átbújás vagy felette átugrás,  fák közötti kacskaringós labirintus várja az indulókat. A 7 kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc. A versenyre a helyszínen is lehet nevezni.

Kapcsolódó Cikkek