2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Dunaújváros

Újra megnyitott a Liget!

Egy hónapon át várja a Petőfi Művészeti Liget programsorozata az érdeklődőket: a nyitórendezvényen a legfiatalabbaknak kedveskedtek, ám a folytatásban hétről hétre minden generáció megtalálja a szórakozási lehetőséget a koncerteken és az előadásokon. 

Tavaly olykor közbeszólt az időjárás, de összességében rengeteg nézőt vonzott a Petőfi Művészeti Liget programja. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat megnyitóján leginkább a gyermekek érezhették otthon magukat, de a következőkben már a felnőttek is megtalálják a számításukat. A megnyitó a retró jegyében zajlott: Móka Miki és barátai előadása adta meg az alaphangot. A Zsebtévé szereplői, Hakapeszi Maki és a többiek sikere borítékolható volt. A folytatásban a Bartók Táncszínház művészeinek műsorát élvezhették a kilátogatók, amelyet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaiból verbuválódott Góbé zenekar koncertje követett.


A Bartók Táncszínház évről évre fellép a Petőfi Művészeti Liget programjában (archív fotó)

A folytatásban hetente háromszor élvezhetik a Liget programjait az érdeklődők: június 29-én a Dunaújvárosban nem első alkalommal zenélő, felnőttkorba került (18 éves) zenekar, a Balázs Elemér Group ad majd műsort, akik a jazz dallamait szólaltatják meg. Július 1-jén a dunaújvárosi kötődésű Frenk lép színpadra, aki a Hiperkarma zenekar dobosaként vált ismertté, ám évek óta szólóban és a Budapest Bár zenekar tagjaként is láthatja a közönség. Július 4-én AZEGRIVÁR névre keresztelt egyszemélyes produkció lesz műsoron, amely Egri Bálint dalszerző-előadó formációja. Július 6-án ismét a jazzé lesz a főszerep, hiszen a Jazzy Stripe zenekar, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori és jelenlegi hallgatóiból áll, elsősorban ezt a műfajt képviseli, ám repertoárjukban a rock, a funky és olykor a klasszikus zene elemei is fellelhetők. Július 8-án pedig Kakasy Dóri Szeressem végre magamat című önálló estjét élvezhetik a kilátogatók. A Művészeti Liget programjai egészen július végéig folytatódnak. Valamennyi esemény ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.