EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Dunaújváros

Újra megnyitott a Liget!

Egy hónapon át várja a Petőfi Művészeti Liget programsorozata az érdeklődőket: a nyitórendezvényen a legfiatalabbaknak kedveskedtek, ám a folytatásban hétről hétre minden generáció megtalálja a szórakozási lehetőséget a koncerteken és az előadásokon. 

Tavaly olykor közbeszólt az időjárás, de összességében rengeteg nézőt vonzott a Petőfi Művészeti Liget programja. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat megnyitóján leginkább a gyermekek érezhették otthon magukat, de a következőkben már a felnőttek is megtalálják a számításukat. A megnyitó a retró jegyében zajlott: Móka Miki és barátai előadása adta meg az alaphangot. A Zsebtévé szereplői, Hakapeszi Maki és a többiek sikere borítékolható volt. A folytatásban a Bartók Táncszínház művészeinek műsorát élvezhették a kilátogatók, amelyet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaiból verbuválódott Góbé zenekar koncertje követett.


A Bartók Táncszínház évről évre fellép a Petőfi Művészeti Liget programjában (archív fotó)

A folytatásban hetente háromszor élvezhetik a Liget programjait az érdeklődők: június 29-én a Dunaújvárosban nem első alkalommal zenélő, felnőttkorba került (18 éves) zenekar, a Balázs Elemér Group ad majd műsort, akik a jazz dallamait szólaltatják meg. Július 1-jén a dunaújvárosi kötődésű Frenk lép színpadra, aki a Hiperkarma zenekar dobosaként vált ismertté, ám évek óta szólóban és a Budapest Bár zenekar tagjaként is láthatja a közönség. Július 4-én AZEGRIVÁR névre keresztelt egyszemélyes produkció lesz műsoron, amely Egri Bálint dalszerző-előadó formációja. Július 6-án ismét a jazzé lesz a főszerep, hiszen a Jazzy Stripe zenekar, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori és jelenlegi hallgatóiból áll, elsősorban ezt a műfajt képviseli, ám repertoárjukban a rock, a funky és olykor a klasszikus zene elemei is fellelhetők. Július 8-án pedig Kakasy Dóri Szeressem végre magamat című önálló estjét élvezhetik a kilátogatók. A Művészeti Liget programjai egészen július végéig folytatódnak. Valamennyi esemény ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.