2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Dunaújváros

Újra megnyitott a Liget!

Egy hónapon át várja a Petőfi Művészeti Liget programsorozata az érdeklődőket: a nyitórendezvényen a legfiatalabbaknak kedveskedtek, ám a folytatásban hétről hétre minden generáció megtalálja a szórakozási lehetőséget a koncerteken és az előadásokon. 

Tavaly olykor közbeszólt az időjárás, de összességében rengeteg nézőt vonzott a Petőfi Művészeti Liget programja. Az egy hónapig tartó rendezvénysorozat megnyitóján leginkább a gyermekek érezhették otthon magukat, de a következőkben már a felnőttek is megtalálják a számításukat. A megnyitó a retró jegyében zajlott: Móka Miki és barátai előadása adta meg az alaphangot. A Zsebtévé szereplői, Hakapeszi Maki és a többiek sikere borítékolható volt. A folytatásban a Bartók Táncszínház művészeinek műsorát élvezhették a kilátogatók, amelyet a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjaiból verbuválódott Góbé zenekar koncertje követett.


A Bartók Táncszínház évről évre fellép a Petőfi Művészeti Liget programjában (archív fotó)

A folytatásban hetente háromszor élvezhetik a Liget programjait az érdeklődők: június 29-én a Dunaújvárosban nem első alkalommal zenélő, felnőttkorba került (18 éves) zenekar, a Balázs Elemér Group ad majd műsort, akik a jazz dallamait szólaltatják meg. Július 1-jén a dunaújvárosi kötődésű Frenk lép színpadra, aki a Hiperkarma zenekar dobosaként vált ismertté, ám évek óta szólóban és a Budapest Bár zenekar tagjaként is láthatja a közönség. Július 4-én AZEGRIVÁR névre keresztelt egyszemélyes produkció lesz műsoron, amely Egri Bálint dalszerző-előadó formációja. Július 6-án ismét a jazzé lesz a főszerep, hiszen a Jazzy Stripe zenekar, amely a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem egykori és jelenlegi hallgatóiból áll, elsősorban ezt a műfajt képviseli, ám repertoárjukban a rock, a funky és olykor a klasszikus zene elemei is fellelhetők. Július 8-án pedig Kakasy Dóri Szeressem végre magamat című önálló estjét élvezhetik a kilátogatók. A Művészeti Liget programjai egészen július végéig folytatódnak. Valamennyi esemény ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.