EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XV.kerület

Újra miénk a tér!

A Miénk a tér! elnevezésű, közösségi terek felújítását célzó pályázatot László Tamás, a kerület polgármesterjelöltje találta ki 2011-ben. A program most László Tamás közbenjárásának köszönhetően folytatódik, ennek egy jele, hogy végre elkészült a Vácrátót téri sportpálya.

Az átadáson mini íjászversenyt is rendeztek (Fotó: László Tamás facebook)


2011-ben a kerület akkori vezetése, élén László Tamással, felmérte a közterek állapotát. A tapasztalatok azt mutatták, hogy használhatatlanok, ezért kiírtak egy Miénk a tér! elnevezésű pályázatot közösségi tervezésre, közterületi programok szervezésében való részvételre.

A fejlesztések megmozdították az itt élőket, kreatív közösségek jöttek létre, amelyek kulturális és sportprogramokat szerveztek az itt élő családok számára. László Tamás vezetése alatt aztán 16 helyszín újult meg legalább részlegesen, míg 13 helyen folyt jelentős mértékű játszótér-felújítás, illetve újak építése, fejlesztése. A tereknek nem csupán gazdája lett, hanem visszatérő, olykor százakat megmozgató rendezvényekkel is megtöltötték azokat. Ez a folyamat 2015 után sajnos megtorpant, a kerület mostani vezetése egyre kevesebb figyelmet fordít a közterek karbantartására, illetve fejlesztésére. Ezen próbál meg újra változtatni László Tamás polgármesterjelölt, aminek egyik jele a most átadott sportpálya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.