2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb XV.kerület

Újra miénk a tér!

A Miénk a tér! elnevezésű, közösségi terek felújítását célzó pályázatot László Tamás, a kerület polgármesterjelöltje találta ki 2011-ben. A program most László Tamás közbenjárásának köszönhetően folytatódik, ennek egy jele, hogy végre elkészült a Vácrátót téri sportpálya.

Az átadáson mini íjászversenyt is rendeztek (Fotó: László Tamás facebook)


2011-ben a kerület akkori vezetése, élén László Tamással, felmérte a közterek állapotát. A tapasztalatok azt mutatták, hogy használhatatlanok, ezért kiírtak egy Miénk a tér! elnevezésű pályázatot közösségi tervezésre, közterületi programok szervezésében való részvételre.

A fejlesztések megmozdították az itt élőket, kreatív közösségek jöttek létre, amelyek kulturális és sportprogramokat szerveztek az itt élő családok számára. László Tamás vezetése alatt aztán 16 helyszín újult meg legalább részlegesen, míg 13 helyen folyt jelentős mértékű játszótér-felújítás, illetve újak építése, fejlesztése. A tereknek nem csupán gazdája lett, hanem visszatérő, olykor százakat megmozgató rendezvényekkel is megtöltötték azokat. Ez a folyamat 2015 után sajnos megtorpant, a kerület mostani vezetése egyre kevesebb figyelmet fordít a közterek karbantartására, illetve fejlesztésére. Ezen próbál meg újra változtatni László Tamás polgármesterjelölt, aminek egyik jele a most átadott sportpálya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.