EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Nyíregyháza

Ünnepi Könyvhét

Závada Pál Kossuth-díjas író nyitotta meg a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok nyíregyházi és megyei eseménysorát.

Volt zene, mazsorett, kiskutya, könyvkapu, cetlifa, sorban állás és dedikálás, író-, költő- és olvasótalálkozó. Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító, és a Terézanyu sorozat szerzője, Rácz Zsuzsa is találkozott a közönséggel, akárcsak Závada Pál, aki megnyitóbeszédében a kulturális kormányzat támogatását kérte az irodalom és más művészeti ágak képviselőinek.

(Fotó: Lokál)

(Fotó: Lokál)

(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.