2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Szolnok

Utak újulnak meg megyeszerte

Maratoni hosszúságban, 42 kilométeren újulnak meg utak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A munkálatok már sok helyen elkezdődtek, emiatt pedig forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A kivitelezők kérik az autósok türelmét.

Túrkeve és Kuncsorba között, mintegy 3,3 kilométeren teszik rendbe a 4203-as számú utat, ez a munka két hónapot vesz igénybe. Dolgoznak már a szakemberek a 4202-es út Túrkeve és Mezőtúr közötti szakaszán is, 12,5 kilométer hosszan. Ezekkel a felújításokkal egy időben kezdődött el az Öcsöd és Martfű közötti 4627-es korszerűsítése is, itt is korlátozásokra és hosszabb menetidőre kell 60 napig számítani.


MTI Fotó: Mohai Balázs/Illusztráció

A munkások a kopóréteget felmarják, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezetet kicserélik, a szintkülönbségeket kiegyenlítő aszfaltréteggel töltik fel, végül új kopóréteget terítenek, amelyre új burkolati jelek is kerülnek. Néhány helyen a régi KRESZ-táblákat is kicserélik, illetve pótolják. A beruházásoktól a forgalombiztonság és az utazási idő csökkenését remélik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.