2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szolnok

Utak újulnak meg megyeszerte

Maratoni hosszúságban, 42 kilométeren újulnak meg utak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A munkálatok már sok helyen elkezdődtek, emiatt pedig forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A kivitelezők kérik az autósok türelmét.

Túrkeve és Kuncsorba között, mintegy 3,3 kilométeren teszik rendbe a 4203-as számú utat, ez a munka két hónapot vesz igénybe. Dolgoznak már a szakemberek a 4202-es út Túrkeve és Mezőtúr közötti szakaszán is, 12,5 kilométer hosszan. Ezekkel a felújításokkal egy időben kezdődött el az Öcsöd és Martfű közötti 4627-es korszerűsítése is, itt is korlátozásokra és hosszabb menetidőre kell 60 napig számítani.


MTI Fotó: Mohai Balázs/Illusztráció

A munkások a kopóréteget felmarják, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezetet kicserélik, a szintkülönbségeket kiegyenlítő aszfaltréteggel töltik fel, végül új kopóréteget terítenek, amelyre új burkolati jelek is kerülnek. Néhány helyen a régi KRESZ-táblákat is kicserélik, illetve pótolják. A beruházásoktól a forgalombiztonság és az utazási idő csökkenését remélik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.