2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szolnok

Utak újulnak meg megyeszerte

Maratoni hosszúságban, 42 kilométeren újulnak meg utak Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A munkálatok már sok helyen elkezdődtek, emiatt pedig forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A kivitelezők kérik az autósok türelmét.

Túrkeve és Kuncsorba között, mintegy 3,3 kilométeren teszik rendbe a 4203-as számú utat, ez a munka két hónapot vesz igénybe. Dolgoznak már a szakemberek a 4202-es út Túrkeve és Mezőtúr közötti szakaszán is, 12,5 kilométer hosszan. Ezekkel a felújításokkal egy időben kezdődött el az Öcsöd és Martfű közötti 4627-es korszerűsítése is, itt is korlátozásokra és hosszabb menetidőre kell 60 napig számítani.


MTI Fotó: Mohai Balázs/Illusztráció

A munkások a kopóréteget felmarják, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezetet kicserélik, a szintkülönbségeket kiegyenlítő aszfaltréteggel töltik fel, végül új kopóréteget terítenek, amelyre új burkolati jelek is kerülnek. Néhány helyen a régi KRESZ-táblákat is kicserélik, illetve pótolják. A beruházásoktól a forgalombiztonság és az utazási idő csökkenését remélik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.