2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

V4+Franciaország csúcstalálkozót tartanak csütörtökön Brüsszelben

Külön megbeszélést folytatnak Emmanuel Macron francia államfővel csütörtökön Brüsszelben, az Európai Tanács ülését megelőzően a visegrádi országok miniszterelnökei, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Peter Pellegrini szlovák és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden az MTI-vel.

A francia kezdeményezésre összehívott tanácskozást Orbán Viktor, a V4-elnök Magyarország kormányfője szervezi – tette hozzá.

A megvitatandó témák között az aznapi EU-csúcs napirendjén lévő ügyek szerepelnek, melyek közül kiemelkedik az Európát sújtó migrációs válsághelyzet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nőket harapdált az afrikai migráns

    Nőket harapdált az afrikai migráns

    Bíróság elé áll a bajorországi Memmingenben az a 26 éves eritreai férfi, aki a gyanú szerint legalább négy nőt támadott meg néhány napon belül – írja Ripost.

  • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

    Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

    Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.