EUR: 323,69 Ft
CHF: 287,73 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Extra

Vajna Timit megviseli a hormonkezelés

Műtétre készül Vajna Timi, és borzasztóan megviseli a hormonkezelés. Andy Vajna és felesége úgy döntött, eljött az idő, hogy közös gyermekük szülessen, de ez sok fájdalommal jár. Timit fejfájás, szédülés, émelygés kínozza, és akkorára nőtt a hasa, hogy úgy érzi, mintha öt hónapos terhes lenne.

„Elkezdtünk valamit a babaprojekttel kapcsolatban. Napi négy hormoninjekció a hasba, hogy még több petesejtet termeljek és felkészítsék a petéket” – osztotta meg közösségi oldalán Vajna Timi.


„Ezen a héten lesz a műtétem, szorítsatok. Sajnos eléggé megvisel ez a hormonkezelés, borzasztó mellékhatásai vannak. Le a kalappal azok előtt a nők előtt, akik ezt már párszor végigcsinálták. (…) Sok nő átmegy ezeken a kezeléseken és nagyon megviseli a szervezetet. Egész nap az ágyban feküdtem. Estére már ilyen a hasam a hormoninjekciótól. Olyan érzés, mintha ki akarna szakadni vagy mintha az 5. hónapban lennék. (…) Fájdalom, fejfájás, szédülés, émelygés, gyors szívverés, éjszakai izzadás” – sorolta Timi, majd meg is mutatta a hasát.

Vajna Timi tavaly azt mondta a Lokálnak, hogy idén már mindenképpen szeretne gyermeket.


– Már nagyon aktuális lenne a gyerek érkezése. Szerintem egy nő sohasem érzi azt, hogy teljesen készen áll a baba érkezésére, ez nálam is hullámzó, egyszer úgy gondolom, igen, máskor úgy, hogy még nem, ám azt hiszem, bele kell vágni. Egy évet adtam magamnak, de jövőre már mindenképpen szeretnék édesanya lenni – árulta el Timi, aki korábban azt mondta, hogy a számmisztikus szerint 2018 lesz az ő éve, akkor már jöhet a baba. Andy Vajna pedig korábban elárulta a Lokálnak, a feleségére bízza a döntést, hogy pontosan mikor érkezzen a baba.

Fotó: Cser Dániel

– Minden Timitől függ, akkor lesz, amikor ő akarja. Az a fontos, hogy egészséges kisbabánk szülessen, hogy kisfiú vagy kislány, teljesen mindegy – tette hozzá. A pár állítólag korábban kinézett Amerikában egy lombikprogrammal foglalkozó céget, és mindent elintéztek, hogy ha Timi úgy dönt, azonnal elkezdhessék a kezeléseket.

Injekcióval érlelik a petesejteket

Dr. Vass Zoltán szülész-nőgyógyász, meddőségi specialistát a babavárás előtti hormonkezelésről kérdeztük.

– Általánosságban elmondható, hogy ilyen mennyiségű hormonkezelés vagy hormoninjekció többnyire a lombikbébi-kezelés valamilyen fajtájához szükséges. Ezeknek az injekcióknak az a céljuk, hogy ne egy darab petesejt érjen meg – amit egyébként a természet biztosítana –, hanem mondjuk tízes nagyságrendben. Ezeknek a hormonoknak a fő hatásuk kétségkívül a többes peteérés előidézése, de hatásukra a szervezet elkezd más hormonokat is termelni, amit a mindennapi életben igencsak érezni lehet. Hangulati változásokat idézhet elő, az alhas telítettségét, valamint az anyagcserére is befolyással lehet, könnyen felszaladnak a kilók. A petenyerés kisebb műtéttel jár, többnyire altatásban végzik. A petesejt leszívása és az embrió beültetése között általában 2–5 nap telik el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek