EUR: 333,59 Ft
CHF: 303,96 Ft
2019. november 21., csütörtök
Olivér

Extra

Vallott a György herceget fenyegető terrorista

György herceget sokszor édesapja, Vilmos viszi az iskolába Profimedia, Press Association

A brit királyi család egyik legédesebb tagját, György herceget halálosan megfenyegették tavaly novemberben. Most elkezdődött a fenyegetések mögött álló IS-tag tárgyalása. 

Bombát akart robbantani György herceg iskolájának közelében, ráadásul az ott lévő összes bolt fagylaltját is megmérgezte volna Husnain Rashid, az Iszlám Állam (IS) terrorszervezet egyik tagja.


A férfit tavaly novemberben fogták el, miután György hercegnek és a királyi családnak címzett fenyegető levele nyomán rábukkantak. Husnain a kis herceg iskolájának közelében, egy mecsetben hittant tanított, és a rendőrségi iratok szerint néhány évvel ezelőtt radikalizálódott.

A Daily Mail információi szerint a férfi beismerte, hogy magányos farkasként szeretett volna bizonyítani az iszlamista szervezetnek. Azt is bevallotta, hogy bár a kis György herceg volt az elsődleges célpontja, de nem bánta volna, ha más gyerekek is életüket vesztik a merényletekben. A királyi család egyelőre hallgat, nem szólalt meg az ügyben, de tavaly óta fokozottan védik György herceg iskolájának minden bejáratát és olykor bombakereső kutyákkal is megvizsgálják azt az útvonalat, amelyen a kicsi reggelente iskolába megy.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Borbély Alexandra: Nem halmoztak el filmszerepekkel

    Borbély Alexandra: Nem halmoztak el filmszerepekkel

    A Testről és lélekről sikere után az egész világ megismerte Borbély Alexandrát. 2017-ben Európa legjobb színésznőjének választották, 2018-ban pedig részt vett az Oscar-gálán. Most a Lokálnak elmesélte, hogy a nagy felhajtás szépen lassan elcsendesedett, és a tévhitekkel ellentétben ma már egyáltalán nem hever a lábai előtt a világ.