2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Változás mutatkozik az EU migrációs politikájában

Klopfer Ádám, a Migrációkutató Intézet munkatársa szerint változni látszik az EU migrációs politikája, egyre inkább összhangba kerül Magyarország álláspontjával.

A szakértő kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azzal indokolta véleményét, hogy a bevándorlással foglalkozó vasárnapi uniós minicsúcson a magyarországi migrációs politikában is fontos szerepet játszó határvédelemi és biztonsági kérdések kerültek középpontba.


Emlékeztetett: a találkozón többi között az Európán kívüli, uniós pénzből létrehozható befogadóállomásokról tárgyaltak.

Az Európai Unió ezzel azt akarja jelezni a bevándorlóknak, hogy ugyan “gondjukat viseli”, de nem feltétlenül az unió területén – fűzte hozzá Klopfer Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ma született bölény

  Ma született bölény

  Hatalmas az öröm a Miskolci Állatkertben, megszületett a park első európai bölény borja. A kis bikaborjú augusztus végén jött a világra, a nagyközönségnek azonban csak nemrég mutatták be az új jövevényt.

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.