EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Változás mutatkozik az EU migrációs politikájában

Klopfer Ádám, a Migrációkutató Intézet munkatársa szerint változni látszik az EU migrációs politikája, egyre inkább összhangba kerül Magyarország álláspontjával.

A szakértő kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azzal indokolta véleményét, hogy a bevándorlással foglalkozó vasárnapi uniós minicsúcson a magyarországi migrációs politikában is fontos szerepet játszó határvédelemi és biztonsági kérdések kerültek középpontba.


Emlékeztetett: a találkozón többi között az Európán kívüli, uniós pénzből létrehozható befogadóállomásokról tárgyaltak.

Az Európai Unió ezzel azt akarja jelezni a bevándorlóknak, hogy ugyan “gondjukat viseli”, de nem feltétlenül az unió területén – fűzte hozzá Klopfer Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.