EUR: 323,97 Ft
CHF: 285,38 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Változás mutatkozik az EU migrációs politikájában

Klopfer Ádám, a Migrációkutató Intézet munkatársa szerint változni látszik az EU migrációs politikája, egyre inkább összhangba kerül Magyarország álláspontjával.

A szakértő kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azzal indokolta véleményét, hogy a bevándorlással foglalkozó vasárnapi uniós minicsúcson a magyarországi migrációs politikában is fontos szerepet játszó határvédelemi és biztonsági kérdések kerültek középpontba.


Emlékeztetett: a találkozón többi között az Európán kívüli, uniós pénzből létrehozható befogadóállomásokról tárgyaltak.

Az Európai Unió ezzel azt akarja jelezni a bevándorlóknak, hogy ugyan “gondjukat viseli”, de nem feltétlenül az unió területén – fűzte hozzá Klopfer Ádám.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.