2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Székesfehérvár

Változások a menetrendben

Pályaépítési munkák miatt két vonalon is módosított menetrendet léptet életbe Fejérben, illetve vonatpótló buszokat állít szolgálatba a MÁV. A változások augusztus második feléig, néhol decemberig élnek!

A vasúti és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások következtében a két vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál pedig torlódások alakulhatnak ki a közutakon Fotók: MTI

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása szerint június 16-tól augusztus 22-ig Kelenföld–Érd felső állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt módosított menetrend szerint közlekednek a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pusztaszabolcs vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok. A kizárandó Kelenföld–Érd felső szakaszon lévő megállóhelyek a módosuló, 700-as jelzésű Volánbusz-járattal közelíthetők meg. Az óránként közlekedő pusztaszabolcsi vonatokra Érd felsőn biztosítanak csatlakozást. Ezen okokból a pótlóbuszok Előszálláson át közlekednek és a Nagykarácsonyi út megállóban is megállnak!


Bonyolítja a helyzetet, hogy a biztosítóberendezés szoftverhibája miatt korlátozásokat vezetett be június 13-tól a MÁV a Kelenföld–Székesfehérvár vonalszakaszon és a Budapest–Esztergom vasútvonal Óbuda–Piliscsaba szakaszán. A vasúti és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások következtében a két vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál pedig torlódások alakulhatnak ki a közutakon, amiért az utasai és az autósok megértését, türelmét kéri a vasúttársaság.

Az intézkedések azért váltak szükségessé, mert az érintett vonalak esetében a sorompókat vezérlő biztosítóberendezés szoftverének diagnosztikai vizsgálata során rendellenes működésre utaló hibalehetőséget találták a szakemberek. A szoftver beszállítója haladéktalanul megkezdte a hibás program kijavítását, ami a szükséges hatósági eljárásokkal együtt akár több hétig is eltarthat. Addig a vasúttársaság mindent megtesz a két vonal esetében a menetrend betartása és a torlódások minimalizálása érdekében. Ezt részben vasúti forgalomszervezési intézkedésekkel oldja meg, a Kelenföld–Székesfehérvár szakaszon azonban hat sorompó esetében jelzőőrök veszik át a közúti közlekedés irányítását. Mindezek garantálják a vasúti és közúti közlekedés biztonságát, így a sorompók üzemzavara esetén sem alakulhat ki veszélyes helyzet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.