EUR: 322,60 Ft
CHF: 283,64 Ft
2018. augusztus 19., vasárnap
Huba

Belföld

Változóban a német migrációs politika

Változás látható a német migrációs politikában – vélekedett Pócza István, a Századvég elemzője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Emlékeztetett: Angela Merkel német kancellár nemrég tett nyilatkozata szerint a magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi a migrációs hullámtól. Mint mondta, Merkel vissza akarja szerezni a szavazók bizalmát, és tudja, hogy ehhez a valós migrációs problémákról kell beszélnie.


Pócza István megjegyezte: a kancellár szerint ugyanakkor nem szabad nemzeti megoldásokat alkalmazni, hanem összeurópai szinten kell megoldani a migrációs problémát. Ennek ellenére Németország elkészített egy saját, 63 intézkedésből álló menekültügyi reformcsomagot – fűzte hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    Potápi: A kormánynak minden magyar fontos, éljen bárhol a világon

    A magyar kormány számára minden magyar fontos, éljen akár Magyarországon, akár a Kárpát-medencében vagy a diaszpórában – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megrendezett Magyarok Országos Gyűlésén vasárnap.

  • A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A jövő hét végére mérséklődik a meleg

    A következő napokban is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos meleg valószínű. A hét második felében várható egyre többfelé zápor, zivatar, vasárnap néhol már csak 22 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.