EUR: 323,46 Ft
CHF: 286,47 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Sport

Vébéláz és sörfesztivál a város tetején – Fotók

Már túl vagyunk az oroszországi világbajnokság felén és szombaton már az egyenes kieséses szakaszt követjük figyelemmel, de a budapesti szurkolók lelkesedése továbbra sem lankadt. A Szabadság tér mellett a Westend tetőteraszán is berendeztek egy hangulatos szurkolói zónát. Itt néztük meg a Nigéria–Argentína sorsdöntő találkozót.

A Westend második emeletén található tetőkert nem először ad otthont a szurkolóknak. Természetesen hatalmas hiba lett volna kihagyni a világbajnokságot, így az érdeklődők egy 28 négyzetméteres óriás kivetítőn követhetik figyelemmel itt a meccseken, egészen július 15-ig. A teraszon egyébként egy tribünt is elhelyeztek, így a stadionhangulat garantált.


A biztonságra különösen figyelnek a szervezők, mielőtt belépünk a szurkolói zóna területére mindenkinek átnézik a táskáját és természetesen italt nem szabad bevinni, hiszen mindennel el vannak látva a drukkerek. Még június 29-ig ugyanis itt rendezik a XI. Budapesti Cseh Sörfesztivált, majd június 14-től június 29-ig a német sörök veszik át a főszerepet.

– A társaságban én szeretem igazán a focit és ma este az argentinoknak szurkolók. Szinte biztos vagyok benne, hogy továbbjutnak. Egyébként nagyszerűen érezzük magunkat – mondta a Lokálnak Kristóf, hozzátéve, hogy a lányok, akikkel érkezett mindketten spanyol szurkolók, meg amúgy is inkább a sörök miatt jöttek ki.


– Nagyon jó ötlet, hogy egy játszótér is van itt, így a gyerekek is jól érezhetik magukat. Horvátországnak szurkolok, gondolom ez leesett a mezemről. Egyébként külön öröm, hogy cseh söröket lehet itt kapni, mindegyik nagyon finom – mondta Bence, aki a kisfiát is kihozta a meccset nézni.

– Ha azt mondom Eden Hazard és Thibaut Courtois, akkor kitalálod, hogy kinek szurkolok? – kérdezett vissza Bence. – Természetesen a Chelseanek és a belgáknak. Bár ma este nem játszanak, hiba lett volna egy ilyen komoly meccset kihagyni.

– Szeretjük a közös meccsnézéseket. Múlthéten a Szabadság téri kivetítőnél voltunk, így adta magát, hogy most ide jöjjünk. Német szurkolók vagyunk, de Messi miatt azt szeretnénk, ha Argentína jutna a nyolcaddöntőbe. Ha ez sikerül az egy olyan lelki lökést adhat a csapatnak, hogy senki sem tudja megjósolni meddig juthatnak – mondta nekünk Zoli és Roli.

Örülhetnek, hiszen Messiék továbbjutottak és a következő fordulóban a franciákkal találkoznak.

Árlista

Espresso kávé: 400 Ft

Szörp: 750 Ft (0,5 l)

Staropramen: 700 Ft (0,5 l)

Primator: 600 Ft (0,6 l)

Rataj: 750 Ft (0,5 l)

Sajtos perec: 500 Ft

Hot dog: 1690 Ft

Kertész pecsenye: 1800 Ft/adag

Házi kolbász: 1800 Ft/adag

Csirkemell roston sütve: 550 Ft/adag

Csirkés lepény: 1800 Ft/adag

 

 

Kapcsolódó Cikkek