EUR: 322,91 Ft
CHF: 285,97 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Veterán járgányok lepték el a teret

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Közép-Tisza-vidéki Veteránjármű-túrát, amelynek zárásaként a résztvevők rögtönzött kiállítást tartottak Szolnokon féltve őrzött kincseikből. Több tucat két-, három- és négykerekű masina gyűlt össze a nézelődők nagy csodálatára.

Felhozatalban nem volt hiány: angol roadstert, amerikai izomautót és magyar gyártmányú motorkerékpárt éppúgy láthatott a publikum, mint a keleti blokk párttitkárainak örök kedvencét, a Csajkát.


A veteránjármű-találkozót és -túrát a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Veterán Autós-Motoros Klub szervezte. A klubot még 2002-ben alapították, összesen tíz fővel – ma már persze jóval több tagot számlálnak –, első találkozójukat 2008-ban rendezték. Autó- és motorcsodáikat kétévente láthatja a nagyérdemű is.

A „bogarasok” sem maradtak távol

Mintha egy háborús filmből csöppent volna ide ez az 1942-es Harley-Davidson

Starsky és Hutch szolgálati autója, a Ford Gran Torino

Olaszország „kisegere”, egy Fiat Topolino a harmincas évek végéről

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.