EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szolnok

Veterán járgányok lepték el a teret

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Közép-Tisza-vidéki Veteránjármű-túrát, amelynek zárásaként a résztvevők rögtönzött kiállítást tartottak Szolnokon féltve őrzött kincseikből. Több tucat két-, három- és négykerekű masina gyűlt össze a nézelődők nagy csodálatára.

Felhozatalban nem volt hiány: angol roadstert, amerikai izomautót és magyar gyártmányú motorkerékpárt éppúgy láthatott a publikum, mint a keleti blokk párttitkárainak örök kedvencét, a Csajkát.


A veteránjármű-találkozót és -túrát a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Veterán Autós-Motoros Klub szervezte. A klubot még 2002-ben alapították, összesen tíz fővel – ma már persze jóval több tagot számlálnak –, első találkozójukat 2008-ban rendezték. Autó- és motorcsodáikat kétévente láthatja a nagyérdemű is.

A „bogarasok” sem maradtak távol

Mintha egy háborús filmből csöppent volna ide ez az 1942-es Harley-Davidson

Starsky és Hutch szolgálati autója, a Ford Gran Torino

Olaszország „kisegere”, egy Fiat Topolino a harmincas évek végéről

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.