EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Székesfehérvár

Veterán verdák hada

Veterán autók lepték el a hétvégén a fehérvári főteret. Az időzítés tökéletes volt: a Múzeumok Éjszakája programsorozat vendégei is megcsodálhatták őket. A járművek innen az idei szezon oldtimereseményeire mennek tovább.

A Koronázó téren felsorakozó autók között, Alfa Romeo, Citroën, Porsche, Volkswagen, de Wartburg és Zsiguli is volt. A Szent Imre-templom előtt álló járműveknek a friss házasok is örültek, menyasszonyok és vőlegények pózoltak a veteránok előtt, bár legjobban a gyermekeknek tetszett.


A Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület idén kilencedik alkalommal szervezte meg veterán járművek találkozóját és túráját Fotó: József Lipót

A kitűnő állapotban lévő kocsik nem sokat pihennek, hiszen többen már a júliusi pázmándi találkozóra készülnek. A Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület idén kilencedik alkalommal szervezi meg a veterán járművek találkozóját és túráját – mondta el Kis Péter, az egyik résztvevő. Egészen pontosan július 14-én, szombaton lesz a IX. Pázmándi Veterán Autós-Motoros Találkozó „Szirénák Közt” túrája. A fura névre az a magyarázat, hogy a járművekkel ellátogatnak majd a székesfehérvári mentőállomásra, a dunaújvárosi rendőrkapitányságra és a sárbogárdi tűzoltóállomásra is.

Pihenő ezt követően se lesz, hiszen szeptemberben, a Chrono Classickal zárul az Oldtimer Szuperkupa sorozata. 2018-ban immár hetedik alkalommal rajtolnak el a veterán autók Székesfehérvárról, hogy a Balaton déli partvidékét és Somogy dombságait bejárva megérkezzenek a balatonlellei befutóra, ahol szokás szerint fergeteges buli zárja majd a versenynapot és az oldtimeres szezont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.