EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Székesfehérvár

Veterán verdák hada

Veterán autók lepték el a hétvégén a fehérvári főteret. Az időzítés tökéletes volt: a Múzeumok Éjszakája programsorozat vendégei is megcsodálhatták őket. A járművek innen az idei szezon oldtimereseményeire mennek tovább.

A Koronázó téren felsorakozó autók között, Alfa Romeo, Citroën, Porsche, Volkswagen, de Wartburg és Zsiguli is volt. A Szent Imre-templom előtt álló járműveknek a friss házasok is örültek, menyasszonyok és vőlegények pózoltak a veteránok előtt, bár legjobban a gyermekeknek tetszett.


A Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület idén kilencedik alkalommal szervezte meg veterán járművek találkozóját és túráját Fotó: József Lipót

A kitűnő állapotban lévő kocsik nem sokat pihennek, hiszen többen már a júliusi pázmándi találkozóra készülnek. A Pázmándi Nosztalgia-Jármű Egyesület idén kilencedik alkalommal szervezi meg a veterán járművek találkozóját és túráját – mondta el Kis Péter, az egyik résztvevő. Egészen pontosan július 14-én, szombaton lesz a IX. Pázmándi Veterán Autós-Motoros Találkozó „Szirénák Közt” túrája. A fura névre az a magyarázat, hogy a járművekkel ellátogatnak majd a székesfehérvári mentőállomásra, a dunaújvárosi rendőrkapitányságra és a sárbogárdi tűzoltóállomásra is.

Pihenő ezt követően se lesz, hiszen szeptemberben, a Chrono Classickal zárul az Oldtimer Szuperkupa sorozata. 2018-ban immár hetedik alkalommal rajtolnak el a veterán autók Székesfehérvárról, hogy a Balaton déli partvidékét és Somogy dombságait bejárva megérkezzenek a balatonlellei befutóra, ahol szokás szerint fergeteges buli zárja majd a versenynapot és az oldtimeres szezont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.