2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Sopron

Világsztárok ritmusa

A SopronDrummal világszínvonalú programsorozatot valósított meg a Pro Kultúra. Az ütősfesztiválra igazi sztárok érkeztek a régióba.

Komoly érdeklődés mutatkozott a mesterkurzusok iránt is
Fotó: Torma Sándor

A világ legjobb ütősei találkoztak az első SopronDrumon a leghűségesebb városban. Az ütőhangszeres sztárok nemcsak koncerteztek a fertőrákosi barlangszínházban, hanem mesterkurzusukat is vezettek. Ilyen jellegű fesztivált még nem rendeztek Európában. A programban szerepelt She-e Wu marimbaművész, Aaron Spears, Chris Deviney, Rolando Morales-Matos, Billy Cobham, különleges produkciókkal készült a hazai színeket képviselő tHUNder Duo a Sopron Balett-tel és kubai hangulatú telt házas dzsesszbulit tartott a Richard Bona & Mandekan Cubano Group. A fesztiválra érkező diákok, hallgatók és tanáraik a Fő téren, illetve a Liszt Café teraszán kaptak fellépési lehetőséget.


Billy Cobham a fúziós jazz egyik legnagyobb hatású dobosa is eljött
Fotó: Torma Sándor

– Az általunk ígért kulturális paradigmaváltás alapvető részeként hívtuk életre a SopronDrumot, amely minőségében egyértelműen világszínvonalú volt és európai kitekintéssel bírt – nyilatkozta Pataki András, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Az igazgató kiemelte: nagy öröm volt számára, hogy a településhez ezer szállal kötődő, igazi lokálpatrióta érzésű Kossuth-díjas Horváth Kornélnak, a SopronDrum művészeti vezetőjének köszönhetően a műfaj világsztárjai új otthonukként tekinthetnek Sopronra. A település a nemzetközi kulturális térképen is fontos jelet hagyhatott így.

Aaron Spears is tartott mesterkurzust
Fotó: Torma Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek