2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Washingtonban ünnepelték a magyar kreativitást

Magyarország a visegrádi négyek elnökségét lezáró programsorozat részeként a washingtoni nagykövetségen a magyar kultúrát, dizájnt és divatipart népszerűsítő eseményen mutatta be Zoób Katalin divattervező V4-es tematikájú kollekcióját a washingtoni politikai, társasági és kulturális élet meghatározó szereplőinek. A telt házas rendezvény végén a vendégek felállva, tapssal ünnepelték a magyar kreativitást – írja az Origo.

Dr. Szabó László, Magyarország washingtoni nagykövete nyitóbeszédében kiemelte, a kollekció a dizájn által fejezi ki a V4-es országok együttműködését. Hangsúlyozta, hogy a bemutató egyben a magyar tudás, kreativitás ünnepe is.


A 18 magyar modell, közel 40, nemzeti motívumokat megjelenítő, különleges ruhát mutatott be. A program zenei aláfestését Pál István „Szalonna”, a Magyar Állami Népi Együttes prímása és zenekarvezetője adta. A divat összekapcsolja a kultúrát és a kreativitást, egy olyan kommunikációs nyelv, amelyik erőteljesen közvetíti nemzeti identitásunkat is. A részt vevő amerikai közönség megértette ezt a nyelvet, és hatalmas tapssal fejezte ki elismerését – írja a lap.

/Fotó: Origo

A bemutatót méltatta a legnagyobb washingtoni divatesemény, a DC Fashion Week szervezője is, és kifejtette, hogy örömmel látna magyar tervezőket a divathét során. A bemutató ráirányította a figyelmet a magyar divatiparra, arra a magas szintű kreatív és szakmai háttérre, amely sikeressé teheti magyar tervezők bemutatkozását, üzleti terjeszkedését az Egyesült Államokban – számolt be az Origo.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.