2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Miskolc

Zajlik az operafesztivál

Az opera-előadások mellett hangverseny, kiállítás és filmvetítés is várja az érdeklődőket a június 17-ig tartó miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon, amelynek célja Bartók Béla örökségének ápolása.

A tíznapos rendezvény nyitóparádéjára rengetegen voltak kíváncsiak. A fesztiválon tárlatok, utcai és szabadtéri programok is várják a látogatókat.

A Bartók Plusz Operafesztivál nyitóparádéja Miskolcon – fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.