EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Zenészként is megállják a helyüket

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivált Hódmezővásárhelyen, ahol a helyi helyőrségi zenekar mellett a debreceni és szolnoki katonák is szenzációs produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

Minden vásárhelyi számára ismerősen cseng az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának neve, hiszen a Bessenyei-díjas zenészek szinte minden városi rendezvényen képviseltetik magukat, és általában az indulóktól kezdve a popzenében is ismert és közkedvelt dalok feldolgozásával szórakoztatják a közönséget.


A fesztivál három részből tevődött össze. Kezdésként egy összevont fellépést hallhattak az érdeklődők, amelyet a szakalaki bemutatók követtek. A folytatásban az úgynevezett gyepshowt mutatták be a katonák.

A helyi katonák mellett az MH Légierő Zenekar Szolnok és a Debreceni Helyőrségi Zenekar tagjai is felléptek, de több közös produkciót is megtekinthettek a programra látogatók.

Dr. Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka

–  Ezek a katonazenészek többek annál, mint amit az alaki és a szolgálati szabályzat leír, ők valóban mesterei a hangszerüknek mindamellett, hogy katonák. Itt engedélyezett a szabályzattól eltérő mozgásmód is, így láthatjuk, ahogy alakzatokat vesznek fel, táncolnak, és a művészet hatja át az előadásmódot – fogalmazott dr. Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.