EUR: 323,42 Ft
CHF: 287,97 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Hódmezővásárhely

Zenészként is megállják a helyüket

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivált Hódmezővásárhelyen, ahol a helyi helyőrségi zenekar mellett a debreceni és szolnoki katonák is szenzációs produkciókkal szórakoztatták a közönséget.

Minden vásárhelyi számára ismerősen cseng az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának neve, hiszen a Bessenyei-díjas zenészek szinte minden városi rendezvényen képviseltetik magukat, és általában az indulóktól kezdve a popzenében is ismert és közkedvelt dalok feldolgozásával szórakoztatják a közönséget.


A fesztivál három részből tevődött össze. Kezdésként egy összevont fellépést hallhattak az érdeklődők, amelyet a szakalaki bemutatók követtek. A folytatásban az úgynevezett gyepshowt mutatták be a katonák.

A helyi katonák mellett az MH Légierő Zenekar Szolnok és a Debreceni Helyőrségi Zenekar tagjai is felléptek, de több közös produkciót is megtekinthettek a programra látogatók.

Dr. Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka

–  Ezek a katonazenészek többek annál, mint amit az alaki és a szolgálati szabályzat leír, ők valóban mesterei a hangszerüknek mindamellett, hogy katonák. Itt engedélyezett a szabályzattól eltérő mozgásmód is, így láthatjuk, ahogy alakzatokat vesznek fel, táncolnak, és a művészet hatja át az előadásmódot – fogalmazott dr. Ruszin Romulusz, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornoka.

Kapcsolódó Cikkek