EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Debrecen

2020-ra elkészül a csodastrand

A Nagyerdőn egy ultramodern strand épül, amelyet minden debreceni nagyon vár már, a legutóbbi közgyűlésen pedig az is kiderült, hogy még egy hónap, és kezdődik a nagyberuházás építése.

A kormány a közelmúltban kétmilliárd forinttal megemelte a fürdő építésére szánt beruházási keretet, és közismert, hogy a Modern Városok Program 2015-ben megkötött megállapodásában négymilliárd forintot különítettek el erre a fejlesztésre, így a teljes hatmilliárd forint értékű strandkorszerűsítésre meglesz a szükséges forrás.


Most még így néz ki a nagyerdei strand
Fotó: dehir.hu

A strandépítéssel a közgyűlés is foglalkozott: Papp László polgármester képviselői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a strand építéséhez augusztusban tudnak hozzákezdeni, így nagy valószínűséggel a jövő évi strandszezonra még nem készül el a fürdő, előreláthatóan a 2020-as szezonban vehetik birtokba leghamarabb a fürdőzők.

A hatmilliárd forint értékű strandkorszerűsítésre meglesz a szükséges forrás
Fotó: dehir.hu

A régi strandon összesen 3600 négyzetméter vízfelület volt, az új létesítményben ez 5600 négyzetméterre változik. Jelentős volumenű lesz a kertépítészeti munka is, többek között zöld falak is díszítik majd a strandot. Több új medencét, köztük hullám-, kaland-, sodró, relaxációs és ugrómedencét alakítanak ki, de külön medencerészleget kapnak majd a gyerekek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.