EUR: 324,02 Ft
CHF: 285,34 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Debrecen

2020-ra elkészül a csodastrand

A Nagyerdőn egy ultramodern strand épül, amelyet minden debreceni nagyon vár már, a legutóbbi közgyűlésen pedig az is kiderült, hogy még egy hónap, és kezdődik a nagyberuházás építése.

A kormány a közelmúltban kétmilliárd forinttal megemelte a fürdő építésére szánt beruházási keretet, és közismert, hogy a Modern Városok Program 2015-ben megkötött megállapodásában négymilliárd forintot különítettek el erre a fejlesztésre, így a teljes hatmilliárd forint értékű strandkorszerűsítésre meglesz a szükséges forrás.


Most még így néz ki a nagyerdei strand
Fotó: dehir.hu

A strandépítéssel a közgyűlés is foglalkozott: Papp László polgármester képviselői kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a strand építéséhez augusztusban tudnak hozzákezdeni, így nagy valószínűséggel a jövő évi strandszezonra még nem készül el a fürdő, előreláthatóan a 2020-as szezonban vehetik birtokba leghamarabb a fürdőzők.

A hatmilliárd forint értékű strandkorszerűsítésre meglesz a szükséges forrás
Fotó: dehir.hu

A régi strandon összesen 3600 négyzetméter vízfelület volt, az új létesítményben ez 5600 négyzetméterre változik. Jelentős volumenű lesz a kertépítészeti munka is, többek között zöld falak is díszítik majd a strandot. Több új medencét, köztük hullám-, kaland-, sodró, relaxációs és ugrómedencét alakítanak ki, de külön medencerészleget kapnak majd a gyerekek is.

Kapcsolódó Cikkek