2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Szekszárd

71 éves osztálytalálkozó

Július 10-én történelmi eseménynek adott otthont a Szekszárdi Garay János Gimnázium, hiszen 71 éves osztálytalálkozóra került sor. Az egykori diákok 1947-ben érettségiztek, és ők alkották az első osztályt, ahol már lányok is ülhettek az iskolapadban, tájékoztatott Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatónője.

Az egykori érettségizettek közül hárman tudtak megjelenni. Fotó: Nagy Nándor

– Különleges eseményre került sor nálunk nemrég, ugyanis az 1939 és 1947 között itt tanult és érettségizett diákok találkoztak ismét intézményünkben. Ők valóban történelmi időben jártak a gimnáziumba, hiszen akkor zajlott a II. világháború, és történelmi eseményeket élhettek át. Minderről meséltek, és meglepő módon név szerint emlékezve a tanárokra elevenítették fel az egykori eseményeket az öregdiákok – részletezte Heilmann Józsefné.


Hozzátette, hogy ők egy 41 fős osztályba jártak, és az volt az első olyan évfolyam, ahol már lány is tanult, de teljesen elkülönítve a fiúktól. A lányok nemcsak az iskolapadban ültek külön, de a szünetekben sem érintkezhettek a fiúkkal.

Az 1947-es évfolyam az első volt, amikor már lány is lehetett az osztály része, de ekkor még teljesen elkülönítve a fiúktól. Fotó: Nagy Nándor

– Ebből az évfolyamból ezúttal hárman találkoztak. Többen élnek még az osztályból, de sajnos sokaknak az egészségügyi állapota nem engedte, hogy ellátogasson az eseményre – tájékoztatott az intézményvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.