2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

71 éves osztálytalálkozó

Július 10-én történelmi eseménynek adott otthont a Szekszárdi Garay János Gimnázium, hiszen 71 éves osztálytalálkozóra került sor. Az egykori diákok 1947-ben érettségiztek, és ők alkották az első osztályt, ahol már lányok is ülhettek az iskolapadban, tájékoztatott Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatónője.

Az egykori érettségizettek közül hárman tudtak megjelenni. Fotó: Nagy Nándor

– Különleges eseményre került sor nálunk nemrég, ugyanis az 1939 és 1947 között itt tanult és érettségizett diákok találkoztak ismét intézményünkben. Ők valóban történelmi időben jártak a gimnáziumba, hiszen akkor zajlott a II. világháború, és történelmi eseményeket élhettek át. Minderről meséltek, és meglepő módon név szerint emlékezve a tanárokra elevenítették fel az egykori eseményeket az öregdiákok – részletezte Heilmann Józsefné.


Hozzátette, hogy ők egy 41 fős osztályba jártak, és az volt az első olyan évfolyam, ahol már lány is tanult, de teljesen elkülönítve a fiúktól. A lányok nemcsak az iskolapadban ültek külön, de a szünetekben sem érintkezhettek a fiúkkal.

Az 1947-es évfolyam az első volt, amikor már lány is lehetett az osztály része, de ekkor még teljesen elkülönítve a fiúktól. Fotó: Nagy Nándor

– Ebből az évfolyamból ezúttal hárman találkoztak. Többen élnek még az osztályból, de sajnos sokaknak az egészségügyi állapota nem engedte, hogy ellátogasson az eseményre – tájékoztatott az intézményvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.