EUR: 331,08 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Szekszárd

71 éves osztálytalálkozó

Július 10-én történelmi eseménynek adott otthont a Szekszárdi Garay János Gimnázium, hiszen 71 éves osztálytalálkozóra került sor. Az egykori diákok 1947-ben érettségiztek, és ők alkották az első osztályt, ahol már lányok is ülhettek az iskolapadban, tájékoztatott Heilmann Józsefné, a Szekszárdi Garay János Gimnázium igazgatónője.

Az egykori érettségizettek közül hárman tudtak megjelenni. Fotó: Nagy Nándor

– Különleges eseményre került sor nálunk nemrég, ugyanis az 1939 és 1947 között itt tanult és érettségizett diákok találkoztak ismét intézményünkben. Ők valóban történelmi időben jártak a gimnáziumba, hiszen akkor zajlott a II. világháború, és történelmi eseményeket élhettek át. Minderről meséltek, és meglepő módon név szerint emlékezve a tanárokra elevenítették fel az egykori eseményeket az öregdiákok – részletezte Heilmann Józsefné.


Hozzátette, hogy ők egy 41 fős osztályba jártak, és az volt az első olyan évfolyam, ahol már lány is tanult, de teljesen elkülönítve a fiúktól. A lányok nemcsak az iskolapadban ültek külön, de a szünetekben sem érintkezhettek a fiúkkal.

Az 1947-es évfolyam az első volt, amikor már lány is lehetett az osztály része, de ekkor még teljesen elkülönítve a fiúktól. Fotó: Nagy Nándor

– Ebből az évfolyamból ezúttal hárman találkoztak. Többen élnek még az osztályból, de sajnos sokaknak az egészségügyi állapota nem engedte, hogy ellátogasson az eseményre – tájékoztatott az intézményvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.