2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Ózd

Hídfelújítás a Sajón

Mintegy 560 millió forint értékű beruházás zajlik Sajópüspöki község közigazgatási határán. A Sajó folyón átívelő híd felújítása aktuálissá vált, mivel a szakemberek szerint olyan mértékben amortizálódott, hogy megérett a rekonstrukcióra.

A Magyar Közút Zrt. a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a Colas Hungária Zrt. szakmai stábját bízta meg a kivitelezéssel. A helyszínen megtudtuk, hogy a beruházást a tervek szerint ebben az évben befejezik. A munkálatok során a 25-ös számú főút e szakaszán a közlekedőknek számolniuk kell forgalomkorlátozással. Ezzel párhuzamosan a dél-borsodi Kesznyétenben is felújítják a Sajó-hidat.

Fotó: Lokál
Elindult a hídberuházás Sajópüspökinél

 

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.