EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,69 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

A cél az első osztály

Az OB I-ben megszerzett ezüstérem és a nagy csatában az UVSE ellen elveszített osztályozós párharc után egyértelműen a feljutás a célja a következő bajnokságban a Kanizsa Vízilabda Sportegyesületnek (KVSE). Balázs László elnök azt mondta, erre jó esélyük lesz, hiszen a csapat tovább erősödik.

A sportvezető arról beszélt, hogy a történetének legnagyobb sikerét elért gárda 90 százaléka együtt marad, sőt, új igazolások is várhatók. Biztos érkező Leposa Gábor, az OB I-es Szeged eddigi kapusa, aki ifjúsági világbajnoki bronzérmes, de marad Nagykanizsán Pelle Balázs KEK-győztes, junior világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes hálóőr is, így ezen a poszton kifejezetten erős lesz az együttes. Leposán kívül további három játékos jelentkezett a KVSE-nél, akik az előző szezonban az első osztályban játszottak.


– A csapat tehát várhatóan erősebb lesz, így vágunk neki a következő szezonnak – fogalmazott Balázs László. – Valószínűleg az OB I-ből kiesett Szegeddel és az Ybl Waterpolóval vívunk majd nagy csatát az aranyéremért, illetve az osztályozót jelentő második helyért. A csapat továbbra is Budapesten edz, s a heti tréningek számát szeretnénk Ludánya Kadosa vezetőedzővel 7-8-ra emelni, ami a költségek növekedésével jár. Azoknak a játékosoknak, akik emiatt lemondanak jelenlegi munkájukról, szintén többet kell fizetnünk. Nem horrorösszegekre kell gondolni, de a vérmes célokhoz anyagi áldozatra van szükség. Nem titkolt szándékunk, hogy a Nagykanizsán felépülő új uszodát már egy OB I-es vízilabdacsapattal szeretnénk köszönteni.

Ludányi Kadosa és Balázs László öröme, miután a KVSE hazai környezetben legyőzte az UVSE-t. Ősztől sok hasonló élményt szeretnének (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsaiak szakmai munkáját továbbra is segíti Märcz Tamás szövetségi kapitány, akivel jóval kinevezése előttre datálódik a klub kapcsolata. Ő tanácsokat ad, segíti az utánpótlás-nevelést, és persze presztízse is jól jön a KVSE-nek.


Balázs László szerint amennyiben elkészül az új versenyuszoda és feljut a csapat, pezsgő vízilabdaélet lehet a városban, hiszen az OB I-es találkozók vonzzák majd a nézőket, Märcz Tamás pedig azt ígérte, ha az infrastrukturális feltételek adottak lesznek, akkor a válogatott találkozóinak is otthont adhat Kanizsa.

– Minden esélyünk megvan arra, hogy Nagykanizsa is pólósfellegvár legyen Szombathely és Kaposvár mellett itt a Dunántúlon – szögezte le az elnök. – Mi most tényleg mindent megteszünk a feljutásért, és hosszú távon arra koncentrálunk, hogy minél több tehetséges fiatalt építsünk be az együttesbe. Ebből a szempontból fontos, hogy már a 10–12 éves korosztály is versenyez, megteremtettük a bázist, az alapokat, és ezek a gyerekek a következő években megfelelő rutint, tapasztalatot szereznek ahhoz, hogy később az OB I-ben játsszanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.