2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Nagykanizsa

A cél az első osztály

Az OB I-ben megszerzett ezüstérem és a nagy csatában az UVSE ellen elveszített osztályozós párharc után egyértelműen a feljutás a célja a következő bajnokságban a Kanizsa Vízilabda Sportegyesületnek (KVSE). Balázs László elnök azt mondta, erre jó esélyük lesz, hiszen a csapat tovább erősödik.

A sportvezető arról beszélt, hogy a történetének legnagyobb sikerét elért gárda 90 százaléka együtt marad, sőt, új igazolások is várhatók. Biztos érkező Leposa Gábor, az OB I-es Szeged eddigi kapusa, aki ifjúsági világbajnoki bronzérmes, de marad Nagykanizsán Pelle Balázs KEK-győztes, junior világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes hálóőr is, így ezen a poszton kifejezetten erős lesz az együttes. Leposán kívül további három játékos jelentkezett a KVSE-nél, akik az előző szezonban az első osztályban játszottak.


– A csapat tehát várhatóan erősebb lesz, így vágunk neki a következő szezonnak – fogalmazott Balázs László. – Valószínűleg az OB I-ből kiesett Szegeddel és az Ybl Waterpolóval vívunk majd nagy csatát az aranyéremért, illetve az osztályozót jelentő második helyért. A csapat továbbra is Budapesten edz, s a heti tréningek számát szeretnénk Ludánya Kadosa vezetőedzővel 7-8-ra emelni, ami a költségek növekedésével jár. Azoknak a játékosoknak, akik emiatt lemondanak jelenlegi munkájukról, szintén többet kell fizetnünk. Nem horrorösszegekre kell gondolni, de a vérmes célokhoz anyagi áldozatra van szükség. Nem titkolt szándékunk, hogy a Nagykanizsán felépülő új uszodát már egy OB I-es vízilabdacsapattal szeretnénk köszönteni.

Ludányi Kadosa és Balázs László öröme, miután a KVSE hazai környezetben legyőzte az UVSE-t. Ősztől sok hasonló élményt szeretnének (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsaiak szakmai munkáját továbbra is segíti Märcz Tamás szövetségi kapitány, akivel jóval kinevezése előttre datálódik a klub kapcsolata. Ő tanácsokat ad, segíti az utánpótlás-nevelést, és persze presztízse is jól jön a KVSE-nek.


Balázs László szerint amennyiben elkészül az új versenyuszoda és feljut a csapat, pezsgő vízilabdaélet lehet a városban, hiszen az OB I-es találkozók vonzzák majd a nézőket, Märcz Tamás pedig azt ígérte, ha az infrastrukturális feltételek adottak lesznek, akkor a válogatott találkozóinak is otthont adhat Kanizsa.

– Minden esélyünk megvan arra, hogy Nagykanizsa is pólósfellegvár legyen Szombathely és Kaposvár mellett itt a Dunántúlon – szögezte le az elnök. – Mi most tényleg mindent megteszünk a feljutásért, és hosszú távon arra koncentrálunk, hogy minél több tehetséges fiatalt építsünk be az együttesbe. Ebből a szempontból fontos, hogy már a 10–12 éves korosztály is versenyez, megteremtettük a bázist, az alapokat, és ezek a gyerekek a következő években megfelelő rutint, tapasztalatot szereznek ahhoz, hogy később az OB I-ben játsszanak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.