EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,67 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Egyéb Szolnok

A díjak számában is tarolt az Olaj

Amint arról már lapunk is írt, ebben az évben története nyolcadik magyar bajnoki címét szerezte meg a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, miután az ötödik mérkőzésen, Szombathelyen, kiélezett csatában verte a Falcót. A szolnoki játékosok a szezon végi értékelések alkalmával is a legjobbak közé kerültek.

Az egyik legtekintélyesebb kosárlabdával foglalkozó szakportál, az eurobasket.com is megválasztotta saját legjobbjait a magyar bajnokságból. Az Év védője elismerést mindjárt Strahinja Milosevic érdemelte ki, míg az Év edzője cím birtokosa a szolnokiak mestere, Dragan Aleksic lett.


Az év edzője a szolnokiak mestere: Dragan Aleksic
MTI Fotó: Bugány János

Az év csapatában is helyet követeltek maguknak a friss bajnokok: az első gárdában található Kendrick Perry, a második számúban Vojvoda Dávid és a már említett Milosevic. A csak magyarokból álló All Star együttesben szintén ott van Vojvoda, a légióscsapatban pedig Perry. Mellettük két Olaj-játékos, Tóth Ádám és Quincy Ford kapott még egyéni elismerést.

Perry, aki az év csapatában is helyet kapott, nem marad az Olajnál

Essen még szó Kendrick Perryről: a Szolnok amerikai légiósa az eurobasket.com-tól megkapta a döntő legértékesebb játékosának járó MVP-díjat, mellette a legjobb hátvéd, az év játékosa és az év légiósa is ő lett hazánkban. Sajnos azonban – a korábbi hírekkel ellentétben – az Olajnak nem sikerült őt megtartania. Azt nem tudni, hol folytatja pályafutását, csak annyi bizonyos, hogy német élcsapatoktól kapott komoly ajánlatokat.


A Szolnoki Olaj a következő szezonban a Bajnokok Ligájában lesz érdekelt. A sorozat október 9-én indul, összesen harminckét csapat vesz részt benne, négy nyolcas csoportba osztva, ahonnan a legjobb négy jut majd tovább a nyolcaddöntőbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.