2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Veszprém

A fideszes Kovács Áron nyerte az időközi választást

Időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak vasárnap Veszprémben, a tisztségért ketten indultak: a Fidesz–KDNP jelöltje, Kovács Áron és az LMP indulója, Zelenák Adrián.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Ovádi Péter, aki 2010 óta dolgozott a körzet önkormányzati képviselőjeként, lemondott posztjáról, amikor országgyűlési képviselővé választották. A körzetben 3987 választópolgár adhatta le szavazatát. Ezt végül a jogosultak 20,65 százaléka, 820 fő tette meg. A választást rendkívüli esemény nem zavarta meg. Kovács Áron, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 80, 37 százalékával nyerte meg a választást Zelenák Adriánnal szemben.


Közel négyezren jogosultak választásra a körzetben (fotó: Kovács Bálint, archív)

A megválasztott képviselő hétfőn sajtótájékoztatón értékelte az eredményt. Kovács Áron ígérete szerint azon lesz, hogy a megelőlegezett bizalmat meghálálja, és ahogy a kampányidőszakban is hangsúlyozta, elérhető képviselő akar lenni, aki együtt dolgozik az itt élőkkel. A képviselő a választópolgárok mellett köszönetet mondott ellenfelének, Zelenák Adriánnak a kulturált kampányért. Mind mondta, egy kicsit őt is meglepte a 80 százalékos győzelem, így aztán reméli, hogy munkájával meg tudja ugrani a magasra helyezett lécet.

Kovács Áron szerint a nagyarányú győzelem nagy felelősséggel jár (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester szerint a győzelemnek valóban üzenetértéke van: az elmondottakon túl azt is mutatja, hogy a választópolgároknak mennyire fontos a helyi képviselő személyes jelenléte, aki valóban figyel rájuk, a problémáikra és kéréseikre, és igyekszik megkönnyíteni a mindennapjaikat – ahogy azt 2010 óta tapasztalhatták. – Ez is segítette a győzelmet, ami mindannyiunkra felelősséget ró, és nagyon erős mandátumot adott ahhoz, hogy folytassuk az elkezdett munkát – tette hozzá.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.