EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,76 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Veszprém

A fideszes Kovács Áron nyerte az időközi választást

Időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak vasárnap Veszprémben, a tisztségért ketten indultak: a Fidesz–KDNP jelöltje, Kovács Áron és az LMP indulója, Zelenák Adrián.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Ovádi Péter, aki 2010 óta dolgozott a körzet önkormányzati képviselőjeként, lemondott posztjáról, amikor országgyűlési képviselővé választották. A körzetben 3987 választópolgár adhatta le szavazatát. Ezt végül a jogosultak 20,65 százaléka, 820 fő tette meg. A választást rendkívüli esemény nem zavarta meg. Kovács Áron, a Fidesz–KDNP jelöltje a szavazatok 80, 37 százalékával nyerte meg a választást Zelenák Adriánnal szemben.


Közel négyezren jogosultak választásra a körzetben (fotó: Kovács Bálint, archív)

A megválasztott képviselő hétfőn sajtótájékoztatón értékelte az eredményt. Kovács Áron ígérete szerint azon lesz, hogy a megelőlegezett bizalmat meghálálja, és ahogy a kampányidőszakban is hangsúlyozta, elérhető képviselő akar lenni, aki együtt dolgozik az itt élőkkel. A képviselő a választópolgárok mellett köszönetet mondott ellenfelének, Zelenák Adriánnak a kulturált kampányért. Mind mondta, egy kicsit őt is meglepte a 80 százalékos győzelem, így aztán reméli, hogy munkájával meg tudja ugrani a magasra helyezett lécet.

Kovács Áron szerint a nagyarányú győzelem nagy felelősséggel jár (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester szerint a győzelemnek valóban üzenetértéke van: az elmondottakon túl azt is mutatja, hogy a választópolgároknak mennyire fontos a helyi képviselő személyes jelenléte, aki valóban figyel rájuk, a problémáikra és kéréseikre, és igyekszik megkönnyíteni a mindennapjaikat – ahogy azt 2010 óta tapasztalhatták. – Ez is segítette a győzelmet, ami mindannyiunkra felelősséget ró, és nagyon erős mandátumot adott ahhoz, hogy folytassuk az elkezdett munkát – tette hozzá.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.