2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Sport

A Getty sajnálja, hogy szexi nőket mutatott a vb-ről

A Getty Images amerikai képügynökség azért kért nyilvánosan bocsánatot, mert közzé mert tenni egy olyan albumot a honlapján, amelyben a labdarúgó-világbajnokságon részt vevő női szurkolók láthatók. A Getty ráadásul mindezt azzal a címmel közölte, hogy „A világbajnokság legszexibb szurkolói”.

Alig telt el pár óra az album publikálása után, a képügynökség levette honlapjáról a cikket, amit azzal magyaráztak, hogy hibát követtek el, és a cikk „nem felelt meg a szerkesztőségi normáknak”. De mégis miféle irányelveknek nem felel meg néhány szép szurkoló hölgy?


A magyarázatot abban kell keresni, hogy néhány nappal az összeállítás közzététele előtt a Getty egy kampány keretében arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy a női szurkolókról készített összeállítások túlságosan is szexuális tartalmúak, hamis képet sugalmaznak a gyengébb nemről, és egyáltalán nem reprezentatívak.

„Ha rákeresel az interneten a női futballrajongókra, akkor azt fogod látni, hogy túlszexualizáltak, szűk ruhák, fedetlen testrészek. Meg akarjuk mutatni, hogy a legtöbb nő nem így áll az egészhez” – mondta a The Independent című angol lapnak Emilia Townley, a „This fan girl” kampány egyik vezetője, és hozzátette, hogy a Gettynek felelőssége van abban, hogy milyen képet sugall a nőkről.

Valaki igazán szólhatna nekik, hogy mindennek van határa.

Kapcsolódó Cikkek