2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Érd

A gyógyítókat köszöntötték

Ünnepi beszédekkel és kulturális műsorral köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Érden, a Dr. Romics László Egészségügyi Központban.

Az önkormányzat nevében Simó Károly alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd törzsgárda-elismeréseket adtak át az öt, tíz, tizenöt, húsz, huszonöt, harminc, harmincöt, negyven és negyvenöt éve itt dolgozó munkatársaknak. A közgyűlés döntése értelmében Érd Egészségügyéért Díjat kapott az intézmény sebészeti részlegének kollektívája.


Dr. Bárány Zsolt főigazgató az üdvözlések mellett beszámolt az intézményben folyó felújítási munkákról is.

Ünnepi beszámolójában dr. Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója a köszöntéseken túl beszámolt a márciusban kezdődött és várhatóan decemberben befejeződő felújítási munkákról is. Több mint 4500 négyzetméteren újul meg a rendelő, homlokzati hőszigetelés készül, kicserélik a külső és belső nyílászárókat, megújul a teljes épületgépészeti és elektromos rendszer. A fejlesztés alapvető célja, hogy az intézmény a következő húsz évben a jelenlegi korszerűsítések során elért magas színvonalú, gazdaságos és fenntartható ellátást nyújtson Érd és térsége lakosságának.

Kulturális műsorral is köszöntötték a megjelenteket – a mikrofonnál Szóka Júlia, az érdi Lukin Zeneiskola művésztanára
Fotók: Temesi László

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény jelenleg az ország egyik legszélesebb spektrumú szakellátó intézménye; összesen harmincötféle szakorvosi rendelés működik benne.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.