2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Érd

A gyógyítókat köszöntötték

Ünnepi beszédekkel és kulturális műsorral köszöntötték az egészségügyi dolgozókat Érden, a Dr. Romics László Egészségügyi Központban.

Az önkormányzat nevében Simó Károly alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd törzsgárda-elismeréseket adtak át az öt, tíz, tizenöt, húsz, huszonöt, harminc, harmincöt, negyven és negyvenöt éve itt dolgozó munkatársaknak. A közgyűlés döntése értelmében Érd Egészségügyéért Díjat kapott az intézmény sebészeti részlegének kollektívája.


Dr. Bárány Zsolt főigazgató az üdvözlések mellett beszámolt az intézményben folyó felújítási munkákról is.

Ünnepi beszámolójában dr. Bárány Zsolt, az intézmény főigazgatója a köszöntéseken túl beszámolt a márciusban kezdődött és várhatóan decemberben befejeződő felújítási munkákról is. Több mint 4500 négyzetméteren újul meg a rendelő, homlokzati hőszigetelés készül, kicserélik a külső és belső nyílászárókat, megújul a teljes épületgépészeti és elektromos rendszer. A fejlesztés alapvető célja, hogy az intézmény a következő húsz évben a jelenlegi korszerűsítések során elért magas színvonalú, gazdaságos és fenntartható ellátást nyújtson Érd és térsége lakosságának.

Kulturális műsorral is köszöntötték a megjelenteket – a mikrofonnál Szóka Júlia, az érdi Lukin Zeneiskola művésztanára
Fotók: Temesi László

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény jelenleg az ország egyik legszélesebb spektrumú szakellátó intézménye; összesen harmincötféle szakorvosi rendelés működik benne.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.