2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Hódmezővásárhely

A győzelem emlékére pattogtak az ostorok

A pozsonyi csata emlékére gyűltek össze az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód Baranta Szakosztályának tagjai Hódmezővásárhelyen. A Népkertben a tavaly ültetett fa körül ostorokat csattogtatva emlékeztek a magyarság honmegtartó háborújának végső csatájára.

A kora középkor egyik legjelentősebb ütközete, a pozsonyi csata 907. július 4-én zajlott le. A Keleti Frank Királyság csapatai döntő csapást akartak mérni a honfoglaló magyarokra. A küzdelem azonban a betolakodó sereg megsemmisítő vereségével végződött. A honfoglalás e sorsdöntő csatával fejeződött be, a győzelem megerősítette a magyar törzsszövetség helyzetét a Kárpát-medencében és határait kitolta az Enns folyóig.


A pozsonyi csatára egyre többen emlékeznek országszerte is

Az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód Baranta Szakosztálya 2017. július 4-én egy emlékfát ültetett Hódmezővásárhelyen, a Népkertben a pozsonyi csata emlékére. A faültetés után ostormenettel tisztelegtek az ősök előtt.

Az ostorosok között a hatéves gyerektől a felnőttekig minden korosztály ott volt és mindenki ügyesen használta az ostort

Kapcsolódó Cikkek