EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,53 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Hódmezővásárhely

A győzelem emlékére pattogtak az ostorok

A pozsonyi csata emlékére gyűltek össze az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód Baranta Szakosztályának tagjai Hódmezővásárhelyen. A Népkertben a tavaly ültetett fa körül ostorokat csattogtatva emlékeztek a magyarság honmegtartó háborújának végső csatájára.

A kora középkor egyik legjelentősebb ütközete, a pozsonyi csata 907. július 4-én zajlott le. A Keleti Frank Királyság csapatai döntő csapást akartak mérni a honfoglaló magyarokra. A küzdelem azonban a betolakodó sereg megsemmisítő vereségével végződött. A honfoglalás e sorsdöntő csatával fejeződött be, a győzelem megerősítette a magyar törzsszövetség helyzetét a Kárpát-medencében és határait kitolta az Enns folyóig.


A pozsonyi csatára egyre többen emlékeznek országszerte is

Az Alföldi Szabadidő Egyesület Hód Baranta Szakosztálya 2017. július 4-én egy emlékfát ültetett Hódmezővásárhelyen, a Népkertben a pozsonyi csata emlékére. A faültetés után ostormenettel tisztelegtek az ősök előtt.

Az ostorosok között a hatéves gyerektől a felnőttekig minden korosztály ott volt és mindenki ügyesen használta az ostort

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.