EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Zalaegerszeg

A hagymás bab nem csak Piedone kedvence!

Bud Spencer 1929. október 31-én született Nápolyban, eredeti neve Carlo Pedersoli. Kevesen tudják róla, hogy már nyolcéves korától úszott, később vízilabdázott, mindkét sportágban és tanulmányaiban is kiemelkedően teljesített.

1967-ben hagyta abba az aktív sportolást, amikor felfigyeltek rá, és első filmszerződését aláírta. Innentől megállíthatatlanul ívelt felfelé a pályája, ami nem csoda – sármos, mackós külsejével mindenki szívébe belopta magát. Filmjeiben rendre hagymás babot falatozott, az étel pedig azóta „önálló életre kelt”, hiszen szerte az országban rendeznek Sör-virsli és Hagymás Bab Fesztivált, többek között Zalaegerszegen is, július 14-én. A rendezvény nemcsak azoknak a fanatikusoknak szól, akik „különben dühbe jönnek”, ha nem kapnak hagymás babot, hanem családoknak, kikapcsolódni vágyóknak is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.