2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Tatabánya

A jövő tömegközlekedése épül

Jól halad a városi buszközlekedés megújítása Tatabányán. Biztonságosabb, higiénikusabb és esztétikusabb buszvárók fogadják hamarosan a város 41 pontján a közösségi közlekedést használókat.

Az új váróhelyiségek kihelyezésétől a megállóhely útszerkezetének javításán át a szegély- és járdafelújításokat is magába foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magába foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is.


Az elektronikus kijelzőket már júniusban elkezdték kihelyezni

Folyamatosan, lépésről lépésre haladunk a modern helyi buszközlekedés létrehozása felé – mondta el a beruházás kapcsán Schmidt Csaba. A polgármester szerint a jövő tömegközlekedése épül a városban a valós idejű utastájékoztató rendszer kialakításával, a jegyvásárlási lehetőségek bővítésével és a buszmegállók felújításával is.

Az elektronikus utastájékoztatók kihelyezése már júniusban elkezdődött – ezek gyorsabb és egyszerűbb tájékoztatást adnak majd, illetve online információval szolgálnak a buszok érkezéséről is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.