EUR: 316,13 Ft
CHF: 281,64 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Tatabánya

A jövő tömegközlekedése épül

Jól halad a városi buszközlekedés megújítása Tatabányán. Biztonságosabb, higiénikusabb és esztétikusabb buszvárók fogadják hamarosan a város 41 pontján a közösségi közlekedést használókat.

Az új váróhelyiségek kihelyezésétől a megállóhely útszerkezetének javításán át a szegély- és járdafelújításokat is magába foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magába foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is.


Az elektronikus kijelzőket már júniusban elkezdték kihelyezni

Folyamatosan, lépésről lépésre haladunk a modern helyi buszközlekedés létrehozása felé – mondta el a beruházás kapcsán Schmidt Csaba. A polgármester szerint a jövő tömegközlekedése épül a városban a valós idejű utastájékoztató rendszer kialakításával, a jegyvásárlási lehetőségek bővítésével és a buszmegállók felújításával is.

Az elektronikus utastájékoztatók kihelyezése már júniusban elkezdődött – ezek gyorsabb és egyszerűbb tájékoztatást adnak majd, illetve online információval szolgálnak a buszok érkezéséről is.

Kapcsolódó Cikkek