EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

A jövő tömegközlekedése épül

Jól halad a városi buszközlekedés megújítása Tatabányán. Biztonságosabb, higiénikusabb és esztétikusabb buszvárók fogadják hamarosan a város 41 pontján a közösségi közlekedést használókat.

Az új váróhelyiségek kihelyezésétől a megállóhely útszerkezetének javításán át a szegély- és járdafelújításokat is magába foglaló komplex fejlesztésre a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. Ebből az összegből a 42 új alacsony padlós szóló, elektromos és csuklós busz beszerzésén és a buszmegállók megújításán túl lehetőség nyílt a legmodernebb informatikai megoldásokat is magába foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakítására is.


Az elektronikus kijelzőket már júniusban elkezdték kihelyezni

Folyamatosan, lépésről lépésre haladunk a modern helyi buszközlekedés létrehozása felé – mondta el a beruházás kapcsán Schmidt Csaba. A polgármester szerint a jövő tömegközlekedése épül a városban a valós idejű utastájékoztató rendszer kialakításával, a jegyvásárlási lehetőségek bővítésével és a buszmegállók felújításával is.

Az elektronikus utastájékoztatók kihelyezése már júniusban elkezdődött – ezek gyorsabb és egyszerűbb tájékoztatást adnak majd, illetve online információval szolgálnak a buszok érkezéséről is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.