EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

A kampány után visszavitte a menhelyre a kutyát a jobbikos

Hatalmas felháborodást váltott ki az interneten Jakab Péter jobbikos politikus tette, ugyanis a totális széthullás közelében álló párt képviselője visszaadta a menhelyre, a korábban a kampányidőszakban örökbe fogadott kutyáját.

Jakab Péter, Ribizli a keverék kutya menhelyről való megmentéséről is igyekezett hangot adni közösségi oldalán, valamint beszámolni követőinek arról, milyen jó tettet is hajtott végre.


Több mint három hete, hogy örökbe fogadtuk Ribizlit a miskolci gyepmesteri telepről. Üzenem a megmentőinek, hogy a kis “Avas szépe” ragyogóan van – írta közösségi oldalára április 2-án.

Pár nappal ezelőtt azonban teljesen kiakadtak Jakab Facebook oldalán, mivel a férfi egy Facebook bejegyzésben arról számolt be, hogy a korábban az általa családi idillben részesülő Ribizli kezelhetetlenné és agresszívvé vált, sőt a gyerekeit is megharapta, akik nem sokkal ezután félni kezdtek az állattól. A hasonló viselkedésproblémák azonban igen gyakoriak a menhelyről örökbefogadott kutyáknál.


A politikus ennek következtében elajándékozta az ebet, mondván, ők nem tudtak elég keménykezűek lenni Ribizlivel. A kutya új gazdája azonban pár hét után szintén megszabadult Ribizlitől és visszavitte a miskolci menhelyre az állatot. Ezt követően akadtak ki a jobbikosra az emberek, mondván csak arra használta az állatot, hogy szavazatokat gyűjthessen vele a kampányidőszakban. Sőt, mi több egy hozzászóló azt is állította, hogy hivatalosan nem ajándékozhatta volna tovább a kutyát, ugyanis az örökbefogadáskor megkapott papír tiltja ezt.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.