2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Győr

A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód.

Ugyanazon a napon, gyönyörű időben rendezték meg a Balaton-átevezést és az időjárás miatt többször elhalasztott Balaton-átúszást, ezt kihasználva nagyon sokan mind a két módon átszelték Magyarország legnagyobb tavát. Így tett Révész Máriusz kormánybiztos is, aki előbb átúszta a Balatont, majd negyedmagával átkenuzta – adta hírül az MTI.


Az eseményre az előzetes nevezések alapján mintegy 250 hajót és 700 indulót vártak, ehelyett 671 hajó 1386 „versenyzője” vágott neki a Balatonnak és szelte át a tavat.

A Győri Nyolcas hajó legénysége: Porubszky Norbert, Lovass Márk, Szabó Péter, Lacsik Péter, Kaszás Kornél, Bagó Bálint, Krenák Mihály, id. Lacsik Péter és Kiss Bence kormányos
Fotó: GYAC-Evezős Szakosztály Facebook

– Számunkra is meglepő, hogy milyen hatalmas volt az érdeklődés – mondta Berényi Péter szervező. – Kimondottan családi rendezvénynek szántuk, amelyen bárki megmérettethette magát, a Balaton közepén evezhetett, amit nem tehet meg mindenki a hétköznapokban ilyen biztonságos körülmények között – jelentette ki, majd hozzátette: hat mentőmotoros, két segédmotoros, 11 vitorlás biztosította a versenyt a Balatonon, de a mentők is rendelkezésre álltak a parton.


Minden célba érő résztvevő kapott egy lángost, és amellett, hogy a Balaton-átevezés családi, szabadidős esemény volt, különböző kategóriákban győztest is hirdettek. Az abszolút bajnok a Bagó Bálint, id. Lacsik Péter, ifj. Lacsik Péter, Kaszás Kornél, Kiss Bence, Krenák Mihály, Lovass Márk, Porubszky Norbert, Szabó Péter alkotta Győri Nyolcas hajója lett, amely 34 perc 11 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométeres távot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.