EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Győr

A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód.

Ugyanazon a napon, gyönyörű időben rendezték meg a Balaton-átevezést és az időjárás miatt többször elhalasztott Balaton-átúszást, ezt kihasználva nagyon sokan mind a két módon átszelték Magyarország legnagyobb tavát. Így tett Révész Máriusz kormánybiztos is, aki előbb átúszta a Balatont, majd negyedmagával átkenuzta – adta hírül az MTI.


Az eseményre az előzetes nevezések alapján mintegy 250 hajót és 700 indulót vártak, ehelyett 671 hajó 1386 „versenyzője” vágott neki a Balatonnak és szelte át a tavat.

A Győri Nyolcas hajó legénysége: Porubszky Norbert, Lovass Márk, Szabó Péter, Lacsik Péter, Kaszás Kornél, Bagó Bálint, Krenák Mihály, id. Lacsik Péter és Kiss Bence kormányos
Fotó: GYAC-Evezős Szakosztály Facebook

– Számunkra is meglepő, hogy milyen hatalmas volt az érdeklődés – mondta Berényi Péter szervező. – Kimondottan családi rendezvénynek szántuk, amelyen bárki megmérettethette magát, a Balaton közepén evezhetett, amit nem tehet meg mindenki a hétköznapokban ilyen biztonságos körülmények között – jelentette ki, majd hozzátette: hat mentőmotoros, két segédmotoros, 11 vitorlás biztosította a versenyt a Balatonon, de a mentők is rendelkezésre álltak a parton.


Minden célba érő résztvevő kapott egy lángost, és amellett, hogy a Balaton-átevezés családi, szabadidős esemény volt, különböző kategóriákban győztest is hirdettek. Az abszolút bajnok a Bagó Bálint, id. Lacsik Péter, ifj. Lacsik Péter, Kaszás Kornél, Kiss Bence, Krenák Mihály, Lovass Márk, Porubszky Norbert, Szabó Péter alkotta Győri Nyolcas hajója lett, amely 34 perc 11 másodperc alatt teljesítette a 10 kilométeres távot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.