EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Budapest IV.kerület

A Madárfészekben találkoztak a kezdők

Az Újpesten található Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont az I. Kezdők Ökölvívó Találkozójának, ahol tehetséges fiatalok léptek szorítóba bemutató- és edzőmérkőzéseken.

Fontos, hogy a kicsik már korán megismerjék a szorító világát (Fotó: Berki Bea/Újpest-Káposztásmegyer facebook)

A viadalon apró és nagyobb öklözők mérkőztek egymással, de ezúttal nem az eredmény, inkább a részvétel, a sportággal való közelebbi megismerkedés, a közönség előtti küzdelem megtapasztalása volt a legfontosabb. Tizennégy pár lépett szorítóba, közöttük lányok is, győzteseket csak az idősebbek, az igazolt versenyzők mérkőzései után hirdettek. A sikeres rendezvény Kathi Attila és Zádor László nevéhez fűződik.
 Aki már volt ökölvívógálán, tudja, hogy a közönség kiabál, zavar a zaj, az edző mondja az instrukciókat, dolgozik az adrenalin, és meg kell küzdeni valakivel, aki a „fejemet akarja”  mondta  Kathi Attila, a Kathi Attila BoxAkadémia vezetője.  Annyi hatás és nyomás éri az embert az első lépéseknél, hogy valószínűleg nem fog kijönni belőle az addig elsajátított technika, taktika és tudás. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani hagyományteremtő célzattal, hogy minden versenyzőnek legyen lehetősége arra, hogy elkezdjen rutint szerezni.


A szakember a boxtv1.hu-n hozzátette,  egyik legfontosabb céljuk, hogy rendszeresen meg tudják rendezni ezt a találkozót, hogy ezzel is segítsék a fiatal ökölvívókat.
 Fontos, hogy megismerjék a „rivaldafényt”, a közönség szurkolását, hogy kihallják az edző instrukcióit és a bírók vezényszavait. Terveink szerint három-négy havonta rendeznénk ilyen eseményt, hogy azok a srácok, akik rászánták magukat, hogy kötelek közé lépnek és vállalják a kockázatot, hogy megmutatják magukat, tudásukat egy ellenféllel szemben, tapasztalatot gyűjthessenek. Saját példámból tudom, hogy mennyire más az edzőteremben bunyózni és mennyire más stresszhelyzetben, éles meccsen szorítóba lépni, ehhez nem elég a tökösség, szükség van a rutinra és a tapasztalatra.

Itt mindenki csak nyert (Fotó: Berki Bea/Újpest-Káposztásmegyer facebook)

Kapcsolódó Cikkek